Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısı 48-41 Fethiye Belediye’nin üstünlüğü ile geçilirken ikinci yarının son bölümlerinde Konyaspor üstün olmasına rağmen son saniye basketi ile Fethiye Belediyespor maçta galip ayrıldı. Mücadele 88-89 sona erdi.

İLK YARIDA FETHİYE ETKİLİ OLDU

Karşılaşmanın ilk yarısında Fethiye Belediye Amerikalı oyuncusu Nicholas Ward ile etkili oldu. Maçın başında yaklaşık 3 dakika boyunca sadece 2 sayı atılırken ilerleyen dakikalarda iki takım da hücumda sayı üretmeyi başardı. Savunmada Nicholas Ward’ı durduramayan yeşil beyazlı temsilcimiz, bu bölümü 41-48 geride kapattı. Dev Kartal, hücumda Tufan Önen ve Mitchell Wilbekin ile etkili olurken, Fethiye Belediye’de Ward 21 sayı atarak ilk yarının en skorer ismi oldu.

SON SANİYEDE YIKILDI

Karşılıklı sayıların atıldığı mücadelenin üçüncü periyotunda da Fethiye Belediyespor üstünlüğü devam etti. Savuma anlamında istediği oyunun sahaya yansıtamayan yeşil beyazlı temsilcimiz, hücumda bulduğu sayılarla farkın açılmasını engelledi. Maçın üçüncü bölümü 70-67 Fethiye Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi. Maçın son bölümü ise heyecan dolu geçti. Konuk takım uzun süre karşılaşmayı önde götürürken, yeşil beyazlı takım daha sonra öne geçmeyi başardı ve farkı 4 sayıya kadar çıkardı. Maçın son 4 saniyesine Konyaspor 2 sayı farkla girdi. Ancak Fethiye Belediye son hücumda 3 sayılık atış ile maçı kazanmayı başardı. Mücadele 88-89 Fethiye’nin üstünlüğü ile sona erdi. Konyaspor Basketbol, ligde oynadığı 3 maçta sadece 1 kez kazanabildi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim