Serinin ilk maçını kazanan yeşil beyazlı takım, bu müsabakada istediği performansı ortaya koyamadı ve karşılaşmadan 70-58 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla yarı final serisinde durum 1-1 oldu. Ancak Konyaspor Basketbol Takımı’nın final için avantajı devam ediyor. Yarı finalde 3 galibiyet alan takım finale yükselirken, temsilcimiz Konyaspor, evinde iki karşılaşma oynayacak. Konya ekibi, bu maçları kazanması durumunda finale yükselecek.

İLK YARIYA İYİ BAŞLADI KÖTÜ BİTİRDİ

Konyaspor Basketbol, Play – Off yarı final ikinci maçında Ormanspor ile karşılaştı. Maçın başında rakibine üstünlük kuran yeşil beyazlı takım savunmada da etkili olarak ilk periyotu önde kapattı. 13-14 Konyaspor’un üstünlüğü ile geçilen ilk bölümün ardından ev sahibi takım OGM Ormanspor, ikinci periyotta üstünlüğü ele aldı. Konyaspor savunmasını rahatlıkla geçen ve hücumda etkinliğini artıran Ankara ekibi, öne geçmeyi başardı ve ayrıca farkı açtı. Karşılaşmanın ilk yarısı 34-28 Ormanspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

KARTAL SAYI BULMAKTA ZORLANDI

Ormanspor ile oynadığı maça iyi başlayan anca iyi oyununu sürdüremeyen Konyaspor Basketbol, ikinci periyotta rakibine kaptırdığı üstünlüğü ikinci yarıda da sürdürdü. 3.periyotta rakip potaya sayı atmakta zorlanan yeşil beyazlı takım bu bölümde sadece 8 sayı bulabildi. Savunda da istediği performansı sergileyemeyen temsilcimiz, bu periyotu 53-36 geride tamamladı. Konyaspor Basketbol – Ormanspor maçının son bölümünde de fark kapanmadı ve yeşil beyazlı takım karşılaşmadan 70-58 mağlup ayrıldı. Yarı final serisinde durum 1-1 oldu.

SIRADAKİ MAÇLAR KONYA’DA

Türkiye Basketbol Ligi yarı final serisinin ilk iki maçı tamamlandı. Konyaspor Basketbol, lig sıralamasında rakiplerine göre alt sıralarda olduğu için ev sahibi avantajı Ormanspor’da yer aldı ve ilk iki müsabaka Ankara’da oynandı. Serinin 3. ve 4. maçları Konya’da oynanacak. Yeşil beyazlı takım, 26 Mayıs Pazar günü 16.00’da Ormanspor’u konuk edecek. 4. maçı tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak. Deplasmanda oynadığı iki maçtan birini kazanan temsilcimiz, iç sahada oynayacağı iki maçı da kazanırsa finale yükselecek. İki maç sonunda seride eşitlik bozulmazsa finale çıkan takım Ankara’da oynanacak olan 5. maç sonunda belli olacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim