Ligde 2.sıra için yarıştığı Ormanspor’un yenildiği haftada kazanarak üst sıralara bir adım daha yaklaşmak isteyen yeşil beyazlı takım bu şansı değerlendiremedi. Konyaspor, düşmeme mücadelesi veren ve oyunculardan oluşan Bandırma Kırmızı’ya kendi evinde 72-74 mağlup oldu.

KONYASPOR KÖTÜ BAŞLADI

Konyaspor Basketbol’un Bandırma Kırmızı’yı konuk ettiği karşılaşmaya konuk takım iyi başladı. Maçın başında 11-0’lık seri yakalayan Balıkesir ekibi, ilk periyotu da üstün tamamladı. Bu bölümde konuk takımdan Alperen Şengün 10 sayı ile takımının en skorer isimi oldu. Konyaspor Basketbol ilk 10 dakikayı 24-15 geride tamamladı. Maçın ikinci periyotunda ilk bölüme göre daha baskın olan yeşil beyazlı takım, hücumda etkili olmasına rağmen savunmada hatalar yaparak öne geçme şansını yitirdi. Konyaspor’da Marcus Hall dış atışlarla farkın kapanmasında büyük etken oldu. Maçın ilk yarısı 38-43 konuk takım Bandırma Kırmızı’nın üstünlüğü ile sona erdi. 

İKİNCİ YARI KIRAN KIRAN GEÇTİ

Mücadelenin ikinci yarısında Konyaspor iyi başlamasına rağmen konuk ekip Bandırma maçtan kopmadı. Farkı kapatmayı başaran ve öne de geçen yeşil beyazlı takım, hücumdaki etkisizliği ile farkı açma şansını kullanamadı. Maçın üçüncü periyotu 59-62 Bandırma üstünlüğü ile tamamlandı. Bu bölümde iki kez teknik faul yapan Sertay Gürsu ve Cihan Amasyalı oyun dışı kaldı. Son bölümde de Konyaspor istediği oyunu bir türlü ortaya koyamadı. Sayı bulmakta zorlanan yeşil beyazlı takım rakibin hücumlarında çok faul yapınca son 35 saniyeye 74-70 geride girdi. Maçın son bölümünde de öne geçme şansını kullanmayan Konyaspor, 72-74 yenildi. Yeşil beyazlılar, ligin 24.hafta maçında Manisa Büyükşehir Belediye’yi konuk edecek.

YENİ TRANSFER TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Sezon başında yaşanan sorunlar nedeniyle şampiyonluk yarışından uzak kalan Konyaspor, ligin 2.sırada bitirerek Play – Off mücadelesine avantajlı girmek istiyor. Yeşil beyazlı takım bu kapsamda bir yabancı transfer yaptı ve bir üst lige çıkmak için iddialı olduğunu gösterdi. Konyaspor Basketbol takımı Jackie Ray Carmichael ile anlaşma sağlamıştı. Konya’ya gelen sporcu, Bandırma Kırmızı ile oynanan maçı tribünden takip etti. Yeni transfer Jackie dışından Konyasporlu yöneticiler de takımı yalnız bırakmadı. Konyaspor 2. Başkanı Selçuk Aksoy ve diğer yöneticiler maçı yerinde takip etti. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim