Torku'dan randevu talebinde bulunan yöneticiler, önümüzdeki hafta içinde görüşmelerin yapılacağını bildirdi. Transfer çalışmaları için belirli bir bütçe oluşturmak isteyen Konyaspor Basketbol'da, sponsorluk anlaşmalarının kesinleşmemesi yönetimi düşündürüyor. 5 yabancı oyuncu ile lige başlamak isteyen Torku Konyaspor Basketbol, yerli ve yabancı oyuncular için girişimlerine başladı.

JOSH MAYO & SEAN WİLLİAMS

Torku Konyaspor Basketbol'un sevilen oyuncuları Josh Mayo'nun durumu hala netlik kazanmazken Sean Williams'ın kadroya dahil edilmeyeceği kesinleşti. Yaptığı açıklamada iki oyuncu hakkında da bilgi veren Başkan Yardımcısı Kerem Öten, "Sean Williams ile daha önce anlaştığımızı söylemiştik. Menajeri ve kendisi ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlanmıştı. Ancak Sean Williams'ın aldığı men cezasının sezonun başında bitmeyecek olması transferden vazgeçmemize neden oldu. Williams'ın aldığı 3 aylık men cezasının liglerin bitmesiyle durduğunu ve ligin başlamasıyla tekrar başlayacağını öğrendik. Böyle olunca kendisi ligin 7. haftasında kadromuza dahil olacaktı. Lige 5 yabancı ile başlayacağız, kadromuzda eksiklik olmaması için transferden vazgeçtik." dedi. Josh Mayo'nun ülkeye giriş yasağı hakkında bilgi veren Kerem Öten, "Josh Mayo için görüşmelerimiz devam ediyor. Oyuncunun kendisi ile de irtibat halindeyiz. Ülkeye giriş yasağının en geç sezon başında kalkması halinde kendisini kadromuza dahil edeceğiz.  Girişimlerimiz devam ediyor, Mayo'yu takımımızda görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

YERLİ OYUNCU İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Türkiye Basketbol Ligi'ndeki temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol'un Başkan yardımcısı Kerem Öten, yerli oyuncular için transfer çalışmalarının sürdüğü belirterek, "Yerli oyuncu konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Takımımıza katkı sağlayacak oyuncular için uğraş veriyoruz. Geçen sezon basketbol liginde çok fazla forma şansı bulamamış ancak yeni sezonda bize katkısı büyük olacak oyuncuları transfer edeceğiz. Bu tarz oyuncular bizim bütçemiz için daha uygun. Şu an takımımız için bin TL iki bin TL bile çok önemli. Bunun için ince eleyip sık dokumak zorundayız. Görüştüğümüz oyuncularla başka takımlarında görüşüyor olması işimizi zorlaştırıyor, ancak biz oyuncularla birebir, ciddi olarak ve dakika alacaklarını belirterek görüşüyoruz. Mesela Uşak'tan aldığımız Ogün Sevinç takımında çok fazla dakika şansı bulamamasına rağmen bize geldikten sonra çok büyük görevler üstlendi ve vazgeçilmez haline geldi. Şu an kendisine TBL'den birçok teklif var. Bunu göz önünde bulundurarak genç ve kaliteli bir kadro kuracağız." ifadelerini kullandı.

"CEZA KONYASPOR İLE ALAKASIZ"

FIBA tarafından aralarında Selçuk Üniversitesi'nin de bulunduğu birçok takıma verilen transfer cezaları hakkında da bilgi aldığımız Başkan Yardımcısı Kerem Öten, "Gelen cezanın bizimle hiçbir alakası yok. Zaten kulüpler dernek statüsünde olduğu için ceza bizi ilgilendirmiyor. O kulüp kapandı ve faaliyetlerini sonlandırdı. Konyaspor Basketbol'a hiçbir etkisi yok." dedi. 

BASKETBOLA DESTEK

Konyaspor Basketbol için 3 senedir büyük çaba harcadıklarını belirten Başkan Yardımcısı Kerem Öten," Türkiye'de basketbola ilgi var, Türkiye Basketbol Ligi'nin kalitesi ortada. Bu Konya için bir şans. Konyaspor'un, basketbolun en üst liginde kalıcılığı sürmesi gerekiyor. Konya'da, basketbola olan ilginin devamlılığı çok önemli, bunu başarabilirsek bu takımı daha üst seviyelerde görebiliriz. Onun için takımımıza olan desteğinde artması gerekiyor. Sponsorluk için Torku ile görüşeceğiz. Torku olmadığı takdirde diğer ulusal firmalardan da destek bekliyoruz." şeklinde görüş bildirdi.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim