Bugün bu isimlere bir yenisi daha eklendi. Yeşil beyazlılar Osmanlıspor’un Nijeryalı sol kanat oyuncusu Aminu Umar’ı kadrosuna katmak istiyor. Transferin kiralık olarak gerçekleşmesi beklenirken Osmanlıspor cephesinin yüksek rakamlar talep etmesi ve oyuncunun talibinin fazla olması durumu zorlaştırıyor. Umar ile ilgilendiklerini doğrulayan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Aminu Umar ilgilendiğimiz bir oyuncu. Tabi burada maliyetler önemli. Biz gündemdeki oyuncular ile ilgili raporumuzu yönetime ilettik. Süreci yönetimimiz yürütüyor” dedi.

ETO’O KONUSUNUN BİZİMLE İLGİSİ YOK

Atiker Konyaspor’dan ayrılması gündemde olan Samuel Eto’o’nun kendisi ile çalışmak istemediği için ayrılmak istediği iddialarını yalanlayan Rıza Çalımbay, “Eto’o ile ilgili yönetimimizin bir kararı vardı. Bu kararı bana, ben görevi kabul etmeden önce söylemişlerdi. Bizimle herhangi bir ilgisi yok. Eto’o ile alınacak her türlü kararın inisiyatifi yönetimdedir” ifadelerini kullandı.

AYTAÇ İLK SEÇENEK DEĞİL

Atiker Konyaspor’un transfer gündeminde olan Aytaç Kara’yı da değerlendiren Razı Çalımbay, “Aytaç genç kaliteli bir oyuncu. Ancak ilk seçenek değil. Önceliğimiz bir yabancı oyuncu. Duruma göre Aytaç’ın transferi gündeme gelebilir” diye konuştu.

AMİNU UMAR KİMDİR?

23 yaşındaki genç oyuncu Aminu Umar 2013 yılında Nijerya’dan Samsunspor’a transfer oldu.Daha sonra Osmanlıspor’a transferi gerçekleşen sol kanat oyuncusu Süper Lig’de 84 maça çıktı ve 18 gol 14 asistlik performans ortaya koydu. Her iki kanatta da oynayabilen genç yıldız İstanbul takımlarının da gündemine gelmişti.

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim