Konyaspor uzun süre 1-0 yenik götürdüğü karşılaşmada 1 puanı Atilla'nın 90'da attığı golle kurtardı. Yeşil-beyazlı temsilcimizde Ali Turan kırmızı kart gördü. Kartal, bu beraberlikle puanını 13'e çıkardı

PTT 1. Lig'de zirve mücadelesi veren, ancak geçtiğimiz hafta kendi saha ve seyircisi önünde Rizespor'a 3-1 yenilerek taraftarlarını üzen Konyaspor, Denizlispor deplasmanından tek puanla dönüyor. Karşılaşmaya iyi başlayan, rakibin üzerinde baskılı bir futbol oynayan Konyaspor, 31. dakikada savunmada az adamla yakalanınca ev sahibi takım Haluk ile 1-0 öne geçti. Maçın ikinci yarısında ise iki takımda zaman zaman tehlikeli pozisyonlar buldular. Maçın 90. dakikasına kadar 1-0 yenik oynayan Konyaspor, 73. dakikada Sinan'ın yerine oyuna giren Atilla'nın kafasıyla bulduğu golle bu zorlu deplasmandan 1 puan almayı başardı.  Zorlu Denizlispor deplasmanında Konyaspor kalecisi Kaya, takıma adına önemli kurtarışlara imza attı ve yeşil-beyazlı ekibin Denizli'den aldığı 1 puanda önemli bir pay sahibi oldu. Maçın uzatma dakikalarında ise ev sahibi takımın önemli bir pozisyonu faulle durduran Ali Turan kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü. Konyaspor bu beraberlikle puanı 23'e çıkardı.
MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmaya evsahibi takım Denizlispor başladı. Maçın ilk 30 dakikalık bölümünde Konyaspor'un baskılı oyunu vardı. Bu dakikalarda gol arayan taraf Konyaspor'du. Nitekim maçın 8.dakikasında gelişen Konyaspor atağında Şenol’un sağ kanattan ortasında Neca’nın kafa vuruşunda top az farkla auta gitti. 16. dakikada gelişen Konyaspor atağında Sinan topa vurmakta gecikince Konyaspor mutlak bir golden oldu.   24. dakikada gelişen Torku Konyaspor atağında Neca’nın ceza sahası içinden sert şutunu İsmail kornere çeldi. Rakip kalede gol arayan Konyaspor, 31. dakikada kendi kalesinde golü gördü.  Bu dakikada Denizlispor'dan İsmail Haktan’ın sağ kanattan yaptığı ortaya Haluk’un yerden sert vuruşu ağlarla buluştu. 1-0. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası Denizlispor'un üstünlüğünde sona erdi.
İKİNCİ YARI
İkinci yarıya Konyaspor başladı. Bu yarıya eşitliği sağlamak için Konyaspor, zaman zaman geliştirdiği ataklardan sonuç alamadı. Buna karşılık ise evsahibi takım Denizlispor ciddi pozisyonlar yakaladı, ancak gününde olan kaleci Kaya, Denizlispor'un bu ataklarını savuşturmayı bildi. Maçın 74. dakikasında kaleci İsmail’in uzun topunda Osman kafayla topu Haluk’un önüne bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Haluk’un şutu kaleci Kaya'da kaldı. 83. dakikada Denizlispor’un geliştirdiği atakta İsmail Haktan’ın pasında topla buluşan Bajram’ın vuruşunu Kaya kurtardı. Karşılaşmanın bu sonuçla biteceği sanılırken,  90. dakikada Neca'nın orta sahadan havalandırdığı topta  73. dakikada Sinan'ın yerine oyuna giren Atilla’nın kafa vuruşu ağlarla buluştu ve Konyaspor eşitliği sağladı. 1-1. Bu golden bir dakikada sonra Denizlispor atağında rakibini faulle durduran Ali Turan kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.


STAT: Denizli Atatürk Stadyumu
HAKEMLER: Mete Kalkavan xx, Gökmen Olgaç xx, Esat Sancaktar xx
DENİZLİSPOR: İsmail xx, Erhan xx, Malikov xx, Berkay Can xx, Oğuzhan xx, Yenal xx (Yasin Görkem dk. 46 xx), Hüseyin Atalay xx, Süleyman xx (Muhammed dk. 90 ?) İsmail Haktan xx, Haluk xx, Osman xx (Bajram dk. 77)
TORKU KONYASPOR: Kaya xxx,  Tolga xx, Selim xx, Ali Turan xx, Bilal Aziz xx, İshak xx (Ali Dere dk. 42 xx), Şenol xx, Recep xx,  Ömer Ali xx (Coşkun dk. 67 x), Neca xx Sinan x (Atilla dk. 73 xx)
GOLLER: Haluk (dk. 31) (Denizlispor), Atilla (dk. 90) (Konyaspor)
KIRMIZI KART: Ali Turan (dk. 90+1) (Konyaspor)
SARI KARTLAR: Recep (Torku Konyaspor), Hüseyin, Berkay Can (Denizlispor) 
Editör: TE Bilişim