Genç ve yetenekli sporculardan olan Konya doğumlu Hacer ve Hatice Demirel kardeşler de halterde başarıdan başarıya koşarak, Ay Yıldızlı forma ile Konya'nın gururu olurken Türkiye'yi de en iyi şekilde temsil ediyorlar

Konya'nın Alanözü kasabasında doğan Hacer-Hatice Demirel kardeşler şimdilerde çok önemli başarılara imza atıyor. Köylerinde okuma imkânı olmadığı için Konya Meram Sare Özkaşıkcı YİBO'da öğrenimlerini sürdürürken, beden eğitimi öğretmenlerinin desteği ile haltere adım atan kardeşler, kısıtlı imkânlara rağmen büyük bir istekle çalıştıkları halterde önemli dereceler elde etti. Yakalanan başarılar sonrasında iki kız kardeş milli takıma kadar yükselerek, uluslar arası arenada bir çok dereceye imza attılar. Çalışmalarını büyük bir azimle sürdüren kardeşlerin bir sonraki hedefi ise RIO Olimpiyat oyunlarına katılarak madalya kazanmak. 

DÜNYA ŞAMPİYONASI İLE İLK ADIM

Hatice Demirel, Ay Yıldızlı forma ile ilk milli müsabakasına Yıldızlar Dünya Şampiyonası ile çıktı. İlk kez  katıldığı yarışmada önemli bir başarı yakalayamasa da çalışmayı bırakmayan Hatice, daha sonra da birçok defa milli takım ile yarışmalara katılarak önemli dereceler elde etti. Kardeşlerden Hacer Demirel ise ilk defa Gençler Avrupa Şampiyonası için milli takım kampına davet edilerek kariyerindeki önemli adımlardan birini attı. Diğer kardeşi gibi önemli müsabakalarda yer alarak hedeaf büyüten Hacer'in bir sonraki hedefi milli forma ile büyükler kategorisinde madalya almak. Rio Olimpiyat hazırlık kadrosunda yer almayı da çok isteyen kardeşler yoğun bir çalışma ile Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorlar. 

 

SIRADAKİ HEDEF RIO OLİMPİYATLARI

Milli halter takımında forma giymenin kendilerine en büyük katkısının öğretmen olma konusunda sağladığı olanaklar olduğunu belirten kardeşlerden Hacer Demirel, bugün aynı zamanda Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olarak, öğretmenlik hayaline de kavuşmuş durumda. 

Selçuk Üniversitesi'nin aynı bölümünde 3. sınıf öğretmenlik okuyan Hatice Demirel'de kardeşi gibi spor öğretmenliği hedefini gerçekleştirmek için gün sayıyor. "Mezun olduğum zaman ben de kardeşim gibi atanacağım ve sağlığım elverdiği sürece spor yapmaya devam edeceğim. Çünkü spor yapmanıza engel yok" diyen Hatice, sıradaki en büyük hedeflerinin ise milli takımlarda olimpiyat hazırlığında yer almak ve inşallah Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek olduğunu belirtti.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim