Bugün 80 yaşında olan Kıyıcı, kariyeri boyunca birçok şampiyona ve turnuvada yer alarak önemli başarılara imza attı. Gençlerbirliği ile başladığı kariyerine milli takımda dâhil olmak üzere pek çok turnuva ve şampiyonadan başarı ile dönerek Konya ve Türkiye'yi en işi şekilde temsil etmiş bir isim

Konya'nın yetiştirdiği ender sporculardan birisi olan Saim Kıyıcı, ulusal ve uluslar arası bir çok başarıya imza atarak tarihe geçmeyi başardı. 1950 yılında Konya Gençlerbirliği'nde bisiklet sporuna başlayan Kıyıcı, ilk derecesini çok geçmeden aldı ve bir yıl sonra Konya'da düzenlenen 60 km'lik parkuru lider tamamlayarak, Bölge Birincisi olma başarısı gösterdi. Bisiklet sporuna büyük bir istek ile bağlı olan ve azimle çalışan Kıyıcı, emeğinin karşılığı olarak ilerleyen yıllarda da Türkiye'de bisiklet sporunun akla gelen ilk isimlerinden olmayı başardı. 1951 yılında Bisiklet Federasyonu'nun bölgeye gönderdiği 5 adet bisikletten birine sahip olan Kıyıcı yeni bisikleti ile daha da arzulu çalışmaya başladı.

Hayranı olduğu İtalyan bisikletçi Fausto Coppie'ye bir mektup yazarak, tecrübeli pedalın deneyimlerinden faydalanmak isteyen Kıyıcı'ya olumlu cevap gönderen Coppie, başarısını ilerletmesi için birkaç ip ucu verdi. Daha disiplinli bir çalışma içerisine giren Kıyıcı, azimli uğraşları sonucu yıldızı gittikçe parlarken, Konya ve Bölge şampiyonlukları üst üste gelmeye başladı. 1952 yılında ise Türkiye Şampiyonası'na katılarak, üç branşta olmak üzere Konya'ya Türkiye Şampiyonluğu kazandırdı. Bir yıl sonrada Ay Yıldızlı formayı giyerek Konya'nın ilk milli bisikletçisi unvanını alma onuruna erişti.

Saim kıyıcının bazı başarıları;

1952 Yılı 4 Bölgelerarası Şampiyonluk, Türkiye Şampiyonluğu

1953 Yılı Türkiye Şampiyonluğu ve Ata'ya Saygı Ankara Turu Şampiyonluğu 

1954 Yılı Türkiye Şampiyonluğu ve 2 Bölgelerarası Birinciliği

Ayrıca Kıyıcı 1953 yılında Milli olarak Ankara-İstanbul arasında Yugoslav Milli Takımı ile yarışarak etap birinciliği kazanmıştır.

1957 yılında ise bisiklet sporuna memuriyetinden ve evliliğinden dolayı ara vermek zorunda kaldı. 1959 yılında Beden Terbiyesi Müdürü Ziya Eytemiz Beyin ısrarı üzerine bisiklet sporuna geri dönen Kıyıcı, 1960 yılında ise Hatay'da yapılan 125 Kmlik Amik Ovası turu yarışlarına katıldı. Kariyerinin son yarışına çıkan Kıyıcı, performansından bir şey kaybetmediğini gösterircesine Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim