Konya İdmanyurdu bu grupta Adana Akdeniz Demirspor, Orduspor, Mersin Camspor Yıldırım Beyazıt Şafakspor ve Samsun İlkadım Belediyespor  ile mücadele edecek

Konya'nın ilk kız futbol takımı olan Konya İdmanyurdu gerekli şartları yerine getirerek 2.lige katıldı. Yeşil-beyazlı ekip 8 grupta oynanacak 2. Ligde 4. grupta yer alıyor. Konya İdmanyurdu bu grupta Adana Akdeniz Demirspor, Orduspor, Mersin Camspor Yıldırım Beyazıt Şafakspor ve Samsun İlkadım Belediyespor  ile mücadele edecek. Yeşil-beyazlı ekip ilk maçını 4 Kasım tarihinde Mersin Camspor ile kendi sahasında oynayacak. Müsabakalar çift devreli lig usülüne göre oynanacak. Grup maçları sonunda oynanacak play-off maçları ile 1. lige çıkan 2 takım belirlenecek.    
2008 yılından buyana çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlılar geride kalan süre zarfından birçok Türkiye şampiyonasına katıldı. Şuanda yıldızlar ve gençler kategorisinde mücadele eden Konya İdmanyurdu takımı Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Muslek Yüksek Okulu ile istişare yaparak A takımı kurdu. Bu konuda Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Ali Bingöl ve yönetim kurulu üyeleri Konya İdmanyurdu takımına büyük destek veriyor. Konya İdmanyurdu kız takımını antrenörler Abdullah Yaman ve İbrahim Özalp çalıştırıyor.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Abdullah Yaman Konya'da kız futbol takımın ilgi gördüğünü ve çoğu ailenin kızlarını kendisinin getirdiğini ifade etti. Yaman, “ 2008 yılından buyana kız takımımzla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. O günden buyana imkanımız dahilinde bir çok Türkiye şampiyonasına katıldık. Ancak gençlik kulübü olmamız nedeniyle ve erkek takımlarımızın olmasından dolayı iki kategoriyi bir arada götürmekte zorlandık. Kız takımımızla çalışmalarımızı erkek takımlarımızın sezonlarının bitiminde ve türkiye şampiyonalırına yakın tarihlerde yaptık.
Amacımız erkek sporcularımızda olduğu gibi kızlarımıza da futbolu sevidrmek ve sahalara çekmek. Konya'da kızlarda bu spora ilgi giderek artıyor. Mengene, Saraçoğlu gibi birçok yerden kızlarımız kendi imkanları ile antrenmanlara geliyor. Bu sporun isminin duyulması için biraz daha vitrinde olması gerekiyor. Şampiyonalarda mücadeleden çok kadınlar liginde olmamız bu alanda Konya'nın isminin daha iyi duyulmasını sağlıyacaktır. Bu konuda TÜFAD Konya Şube Başkanı Ali Bingöl'ün bize desteği var. 2. Lig için çeşitli girişimlerde bulunduk ve lige katıldık. ”dedi.
SPOR SERVİSİ

 
Editör: TE Bilişim