Spor İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Vodafone 39. İstanbul Maratonu heyecanı sona erdi. Bu yıl "Çocuklar İçin Koş" temasıyla düzenlenen Vodafone 39'uncu İstanbul Maratonu'nun startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve çocuklar verdi. Maratona Konya’dan da birçok sporcu katıldı. Sağlık İçin Harekete Geç Platformu üyeleri İstanbul Maratonu’nda Konya’yı temsil etti.

‘HİÇBİR EKSİKLİK YOKTU’

Sağlık İçin Harekete Geç Platformu üyeleri Başkan Seyit Karaca, Fikret Dikkaya, Ahmet Elden, İsmail Ceylan, Kerim Kara, Faruk Yerlikaya, Selman Uçar, Ali Fuat Dağ, Abdülkadir Okumuşlar, Hasan Çelik ve Hakan Armutcu olmak üzere 11 spor ile İstanbul Maratonu’na katıldı. 10K kategorisinde koşan ekip, 45 – 49 yaş kategorisinde binlerce sporcu arasında bir 18.’lik elde etti. Sağlık İçin Harekete Geç Platformu üyeleri adına konuşan Hakan Armutcu, eksiksiz bir organizasyona şahitlik ettiklerini belirterek, “ Bu yıl 11 kişilik bir ekiple burada yer aldık. Önümüzdeki yıl daha fazla kişiyle burada olacağız inşallah. Harika bir organizasyon oldu. Sporun ön plana çıkarılması adına Sağlık İçin Harekete Geç Platformu olarak Mevlana Maratonu’nun Konya’da yapılması için girişimlerimiz oldu ve herkesin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

15 Temmuz Şehirler Köprüsü'nde gerçekleşen Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda renkli görüntüler oluştu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen Vodafone 39. İstanbul Maratonu için binlerce vatandaş köprüye akın etti. “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” teması ile gerçekleşen 8 kilometrelik halk koşusuna kayıtlarını yaptıran vatandaşlar, saat 10.00'da start aldı. Koşu sırasında ilginç görüntüler oluştu. Bazı vatandaşlar köpekleriyle birlikte koşarken, bazıları da bol bol özçekim yaptı. Bisikletinin üzerinde özçekim yapan bir kişi ve kostümle koşan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Binlerce kişinin akın ettiği Vodafone 39. İstanbul Maratonunun 8 kilometrelik halk koşusu havadan görüntülendi. Vatandaşların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde koştuğu anlar muhteşem görüntülere sahne oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce kişi akın etti. Farklı etaplar halinde düzenlenen Vodafone 39. İstanbul Maratonunun 8 kilometrelik halk koşusu etabı için vatandaşlar nefeslerini tutmuş beklerken start verildi. Koşunun başladığı anlar havadan görüntülendi. Binlerce kişinin köprü üzerinden koştuğu anlar muhteşem bir görüntü oluşturdu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim