Türkiye Basketbol 1. Ligi 2017-2018 sezonu hazırlıklarını sürdüren Selçuklu Belediyespor Basketbol takımı oyuncuları sağlık kontrolünden geçti. 
Medicana Konya Hastanesinde yapılan sağlık kontrollerinden sonra açıklamalarda bulunan Selçuklu Belediyespor Genel Menajeri Bekir Yarangüme, Konyalı basketbol severlerden destek beklediklerini belirterek, "Basketbol Konya’da çok sevilen bir spor. Çok büyük bir potansiyel var, bunu canlandıracağımızı düşünüyorum. Selçuklu Belediyespor çok önemli bir adım attı bu anlamda. Belediye başkanımız, kulüp başkanımız ve yöneticilerimiz bize bu kısa süreçte en iyi şekilde yardımcı oldular. Biz de çok kısa sürede çok önemli yol katettik, takımımızı kurduk, antrenmanlara başladık. Medicana Konya Hastanesine de çok teşekkür ediyoruz sponsorluk anlaşması için. Böyle bir değerin bizim yanımızda olması bizi çok mutlu ediyor. Bunun diğer şirketlerden ve kişilerden de sponsorluk desteği olarak katlanarak, artarak gelişmesini bekliyoruz, bu çok önemli bizim için. Konya halkının da sahada bizi en iyi şekilde desteklemesini bekliyoruz, salonu doldurmalarını bekliyoruz. Bu yıl için hedefimiz ligde kalıcı olmak. Doğru yapılanma zaten var. Bunu pozitif anlamda geliştirerek, sağlam temeller kurularak önümüzdeki yıllarda çok daha büyük hedefler için konuşabiliriz’’ ifadelerini kullandı.
Selçuklu Belediyespor Basketbol Takımı kaptanı Nezih Özbakır da hedeflerinin ligde kalmak olduğunu belirterek, ’’Geç kurulmamıza rağmen iyi bir takım oluştu. Bunu da güzel antrenmanlarla iyi bir şekilde değerlendirdik. Önümüzdeki dönemlerde de güzel bir kamp süreci bizi bekliyor. Orada da iyi bir arkadaşlık, kaynaşma süreci geçirerek sezona iyi bir Samsun maçıyla başlangıç yapmak istiyoruz. Konya halkının da bize desteğini esirgemeyeceğine eminim" dedi.
Takımın 2. kaptanı Yunus Çankaya ise, Konya basketboluna katkı yapmak için çalıştıklarını belirterek, ‘’Öncelikle Konya şehri için hayırlı olsun. Önemli bir değer önemli bir şehir ve basketbolunda tabi daha öncesinde Konya’da güzel işler olduğunu yani revaçta olduğunu biliyoruz.2 senelik bir aradan sonra tekrar bir oluşum var. Takım yeni kuruldu biz de birkaç gündür buradayız, çalışmalara başladık. Şuan için her şey iyi gidiyor. Yarın itibariyle de yabancı arkadaşlarımız da aramıza katılacak. Bunun hemen sonrasında da 1 haftalık bir kamp süreci geçireceğiz. Onlarla da orada güzel bir kaynaşma ortamı olacak diye düşünüyorum. Güzel bir oluşum var inşallah hem Konya basketbolu adına hem Türk basketbolu adına önemli değer olur burası. Bizde elimizden geldiğince Konya basketboluna katkı yapmak için bu sene her şeyi yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

İHA

Editör: TE Bilişim