Ümitler Türkiye Şampiyonas’ında Havva Nur Çoban Avrupa Şampiyonası’na direkt olarak katılacak. Türkiye Tekvando Federasyonu faaliyet takviminde alan Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası 6-11 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonas’ında mücadele eden Konya TOHM sporcularından Havva Nur Çoban 49 kiloda birinci olarak Aralık ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Konya TOHM sporcularından 46 kiloda ikinci olan Seher Şen, üçüncü olan Fatma Keleş ve 67 kiloda üçüncü olan İrem Baysal ise Milli Takım seçmelerine katılma hakkı elde ederek burada birinci olmaları durumunda Ümitler Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecek.

BULGARİSTAN’DA KONYA TOHM BAYAN TAKIMI ŞAMPİYON OLDU

Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’da yapılan Açık Multi Avrupa Oyunlarında Konya TOHM sporcularından Emine Göğebakan Gençler 44 kiloda birinci U21 46 kiloda da üçüncü olarak Avrupa Ümitler Şampiyonası’na her iki siklette kota almıştır. Bu sporc önümüzdeki günlerde yapılacak olan Gençlik Olimpiyat Finallerinde ülkemizi temsil edecek. Ayrıca Bulgaristan’da 46 kiloda Vildan Kılıç Gençler kategorisinde birinci oldu. Konyalı sporculardan Havvanur Çoban ise 49 kiloda Olimpik Siklette birinci olarak Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda mücadele etme hakkı elde etti. 

Yunanistan’da yapılan Başkanlık Kupası’nda Konya TOHM sporcularından Huri Gökçe Göğebakan Yıldızlar 41 kiloda birinci olarak Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına, Berra Nur Çiftçi ise 68 kiloda üçüncü olarak Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda kota alarak direk katılma hakkı elde etti.

GENÇLİK SPOR’DAN TEBRİK

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gençlik Olimpiyatları’nda, Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda ve Avrupa Ümitler-Yıldızlar Şampiyonası’nda mücadele edecek sporcularımızı ve antrenörleri Ali Yıldız ile İlkay Batman’ı tebrik eder, başarılar dileriz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim