Tören,  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğluile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşti

Konya'yayapılacak olan 42 bin kişilik yeni stadyumun ve spor kompleksinin temeli dündüzenlenen törenle atıldı. Törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Kerim Özkul, Spor Genel MüdürüMehmet Baykan Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Konya Büyükşehir Belediye BaşkanıTahir Akyürek, Konyaspor KulüpBaşkanı Ahmet Şan, yönetim kurulu, futbolcularile Anadolu Selçukluspor yönetimi ile oyuncuları katıldı. Dışişleri BakanıAhmet Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, şehirlerin geçmişlerindeki görkemin,güzelliğin, bugün ve gelecekte de, çalışan insanlarla hayat bulacağınıbelirterek, Konya'nın dünya ölçeğinde bir şehir olacağını söyledi Konya'nınyatırımlarla marka şehir haline geleceğini ancak Konya'nın tek bir markaylaanılmayacağını anlatan Davutoğlu, Konya'nın tarih, kültür, doğa ve sanayi şehriolmasının yanında bir de spor şehri olmasını istediklerini bildirdi.

ANADOLU'NUNEN BÜYÜK SPOR KENTİ OLACAK

Gençlikve Spor Bakanı Suat Kılıç da temelini atacakları Yeni Konya Stadyumu ileKonya'nın, İç Anadolu'nun en büyük spor kenti haline geleceğini dile getirdi.Temeli atılan stadyumun Konyalılar adına büyük bir iftihar vesilesi olduğunuvurgulayan Kılıç, şunları kaydetti: ''Dünyadaki ekonomik, diplomatik ve politikistikrarsızlıklara rağmen adeta kendi ülkesini bir istikrar dalgası halinegetirerek yatırım cennetine dönüştüren ve bütün bu hizmetlerin kaynağındabulunan en büyük destekçimiz ve bu hizmetlerin en büyük motivasyon unsuru olanAK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selam vesaygılarını Konyalılara iletmeyi bir görev olarak değerlendiriyorum. AK PartiHükümeti adeta yağmur oldu hizmetleriyle proje ve eserleriyle Konya'ya sağanaksağanak yağıyor. Bu bir iftihar vesilesi.'' Konyalıların 42 bin kişilikstadyumun yapımından, temel atılıncaya kadar önemli mesafeler aldığınıgördüklerini anlatan Kılıç, bu durumun AK Parti Hükümetlerinin çalışmasistematiğinin bir göstergesi olduğunu aktardı. Kılıç, Gençlik ve SporBakanlığı'nın yatırımlarının da ilavesiyle Konya'nın gerçek anlamda tammanasıyla bir spor kenti olmaya doğru hızla ilerleyeceğini sözlerine ekledi.

SPOR TARİHİNDE BİR DÖNÜM NOKTASI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek törenin açılışındayaptığı konuşmada yeni stadyumla ilgili bilgi verdi ve Konya sporunun geleceğiadına çok büyük bir spor kompleksi ve olimpiyat köyü olacağını söyledi.  Akyürek, "Konya olarak çok önemli bir hedef koymuştuk. Bu hedef, 1200’lüyılların en muhteşem Türk kenti olan, coğrafyamızın en önemli kenti konumundaolan Konyamızı geçmişi kadar başarılı bir geleceği hazırlamaktı. 21. yüzyıldageçmişi kadar önemli bir şehir haline getirmekti. Bu amaç doğrultusunda Konyaolarak 2023 vizyonu doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyanın önemlişehirlerinde var olan UEFA kriterlerine uygun, Avrupa ve dünya şampiyonalarınındüzenlenebileceği bir olimpiyat köyüne, yeni bir Konya Stadyumuna ihtiyacımızvardı. İşte şimdi bunun temel atma törenindeyiz. Konya spor tarihi açısında birdönüm noktasındayız. 42 bin kişilik koltuk kapasitesi, 22 asansör, 22 çıkış, 84turnike, 3 adet restaurant, 12 çok amaçlı salon, 3 adet alışveriş merkezi,zeminden ısıtmalı futbol sahası, seyircilerin kışın ısıtmalı, yazın klimalı birşekilde müsabakaları izleyebileceği modern bir stadyuma hep birlikte imzaatıyoruz. Marka kent olmak için böyle tesislere ihtiyaç var. Konya Stadyumumimarisi, tasarımı ve düzenlemesiyle dünyanın marka statlarından biri olacak.Ben dünyanın önemli stadyumlarını düşündüğümde onların şekli çok akla gelmiyor,fakat Konya stadyumunun şekli herkesin aklında mutlaka kalacak. Futbol topuşeklinde, Selçuklu motiflerinden esinlenerek hazırlanacak yeşil beyaz kabuğuylakamuoyuna taktim ediliyor. Konya'ya armağan olsun" dedi

BAKANLARBİTİRME SÖZÜ ALDI

DışişleriBakanı Ahmet Davutoğlu spor kompleksinin yapımcı firmasınından Stadyumungelecek sezon başına yetiştirlemesini istedi. Yapılan konuşmaların ardındanstadyumun temeli için düğmeye basılmadan önce Gençlik ve Spor Bakanı Suat KılıçAhmet Davutoğlu'nun bu isteğinin sözünü yapımcı firmanın yetkilisine mikrofunuuzatarak aldı. Yapımcı firmanın yetkilisi Ahmet Davutoğlu'nun istediği tarihe yetiştirmek için ellerinden geleninfazlasını yapacaklarının sözünü verdi. Yapılan konuşmaların ardından  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Gençlik veSpor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, KerimÖzkul, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Konya Vali Vekili Hasan Karakaş, KonyaBüyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ve protokol üyeleri birlikte butonabasarak stadyumun temeline ilk harcı attı. Konya Büyükşehir Belediyesitarafından 400 bin metrekare alan üzerinde yaptırılacak stadyumun, 42 bin kişikapasiteli olacağı ve 2013 yılında tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

TAKIMLARDA AÇILIŞA KATILDI

Konya'yayapılacak olan 42 bin kişilik yeni stadyumun ve spor kompleksinin temelidüzenlenen törenle atıldı. Törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor BakanıSuat Kılıç,AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Kerim Özkul, Spor Genel MüdürüMehmet Baykan Konya Vali Vekili Hasan Karakaş, Konya Büyükşehir BelediyeBaşkanı Tahir Akyürek katıldı. Törene katılan bürokratlar ve vatandaşlarındışında Konya'yı PTT 1.Ligde mücadele eden Torku Konyaspor ve Spor Toto 2. LigBeyaz grupta mücadele eden Anadolu Selçukluspor takımları da temel atmatörenine katıldı. Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Anadolu Selçukluspor BaşkanıMehmet Günbaş, Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara Konyasporlu oyuncular,Anadolu Selçukluspor Teknik Direktörü Salih Eken ve Anadolu Selçuklusporluoyuncular tam kadro katıldı. Temel atma sırasında da  Kulüp Başkanları teknik adamlar, kaptanlarbakanlar ve bürokratların yanında yeraldı.

SPORSERVİSİ

Editör: TE Bilişim