Konya’da 400 bin metrekare alan üzerinde yapılmakta olanTürkiye’nin en büyük spor kompleksi ve olimpiyat köyünü Türkiye kamuoyu ilepaylaşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın görkemligeçmişini bugüne taşımaya çalıştıklarını ve şehri büyük yatırımlarla geleceğehazırladıklarını söyledi. Türkiye’nin en modern ve en yeni stadyumu ile Konyasporunda yeni bir dönemin başlayacağını kaydeden Başkan Akyürek, hafızalarda izbırakacak bir tasarıma sahip olan stadyumun Türkiye’nin gurur kaynağı olacağınıifade etti. KonyaBüyükşehir Belediyesi tarafından 400 bin metrekare alan üzerinde yaptırılan 42bin kişilik “Yeni Konya Stadyumu”nun tanıtım toplantısı İstanbul’dagerçekleştirildi. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı NaciArkan, TSYD Başkan Yardımcısı Faik Gürses, Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, AnadoluSelçukluspor Kulübü Başkanı Mehmet Günbaş, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar,Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar ile yaygın ve yerel basıntemsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye BaşkanıTahir Akyürek, Selçuklulara başkentlik yapan, Hazreti Mevlana’nın şehriKonya’nın çok yönlü bir şehir olduğunu vurguladı.

 

HAFIZALARDA İZ BIRAKACAK

Konya’nın görkemli geçmişini bugüne taşımaya çalıştıklarını veşehri büyük yatırımlarla geleceğe hazırladıklarını kaydeden Başkan Akyürek,şöyle devam etti: “Konya’nın her alanda lider bir şehir olması içinçalışıyoruz. Türkiye’nin en modern ve en yeni stadyumunu da bu amaçlagerçekleştiriyoruz. Konya’nın en yoğun bölgesinde, ulaşım akslarının yoğunolduğu bölgede, yürüyerek 350 bin insanın ulaşabileceği bir alanda OlimpiyatKöyü yapıyoruz. İçinde stadyum, olimpik yüzme havuzu, veledrom, tenis kortları,atletizm pisti, sporcu otelleri, diğer spor aktivitelerinin gerçekleştirilebileceğibir alan bulunuyor. Konya’ya kazandırmakta olduğumuz bu önemli eser sadece OrtaAnadolu’nun değil, ülkemizin gurur kaynağı olacaktır. Futbol topu şeklide,geometrik şekillerle süslenen stadyum mutlaka hafızalarda iz bırakacaktır.”

Stadyumun kapasitesinin dünya ve Avrupa kupalarının oynanabileceğibir standartta olması için 42 bin kişilik olduğunu dile getiren Başkan Akyürek,bu çalışmayla Konya sporunda yeni bir dönem başlayacağını ifade etti. Konyasporunun bugün bulunduğu konumdan daha iyi olması gerektiğini belirten BaşkanAkyürek, lider bir şehir olan Konya’ya yapılacak stadyumla yarışmacı takımlarınstandardının yükseleceğini de sözlerine ekledi.

STADYUM KONYA İÇİN GURUR VERİCİ

Programa katılan TSYD GenelBaşkanı Naci Arkan ise, stadyumun Türkiye için gurur verici olduğunubelirterek, yeni stadyumun tüm takımların gözdesi olacağını, Konyaspor’un güçlüolmasıyla daha da kıymet kazanacağını söyledi. Arkan, hem Konya'nın hem deTürkiye'nin önemli bir spor mabedine kavuşacağının altını çizerek, emeği geçenherkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Yeni Konya Stadyumu’nun üç boyutluanimasyonu ilgiyle izlenirken; diğer stadyumlardan farklı çok sayıda özelliğidikkat çekti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonraprograma katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuşmaların ardındanTorku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e 42numaralı Konyaspor forması hediye etti. Geliştirilen proje kapsamında Konyaşehri stat, atletizm pisti, veledrom, olimpik yüzme havuzu, tenis kortları ve10 bin seyirci kapasiteli spor salonu kazanacak. 400 bin metrekarelik OlimpiyatKöyü içinde 90 bin metrekare alanda inşaatı süren Yeni Konya Stadı'nınkapasitesi 42 bin 51 kişi olacak. Yeni statta 3 bin 108 araç kapasiteli otoparkınyanı sıra çok amaçlı salon ve lokantalar da yer alacak.

SPOR SERVİSİ


Editör: TE Bilişim