Yeşil-beyazlılar, Gaziosmanpaşa’yı Eren Görür’ün attığı tek golle geçmeyi başardı

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin 15. haftasında İstanbul deplasmanında Gaziosmanpaşaspor ile karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz hafta sonu ligde Diyarbakırspor’u, hafta içi ise kupada Konyaspor’u mağlup ederek moral bulan yeşil-beyazlılar, zorlu deplasmanda 1-0 kazanmasını bildi. Yeşil-beyazlılara üç puanı getiren gol Eren Görür’den geldi. Yeşil-beyazlılar aldığı bu galibiyetle puanını 18’e çıkartırken, önümüzdeki haftalarda geçmeyi planladığı rakiplerinden biri olan Gaziosmanpaşa’yı yakalamış oldu. 
İstanbul Gaziosmanpaşa Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısına her iki ekipte oldukça kontrollü başladı. Ligin alt sıralarından kurtulmak isteyen iki ekibin mücadelesinde ev sahibi ekip Gaziosmanpaşa, evinde oynamanın getirdiği avantajı iyi kullanarak skor avantajını evine geçirmeye çalıştı. Ancak orta saha ve defansta daha dikkatli bir görüntü ortaya koyan Şekerspor, Gaziosmanpaşa’ya gol fırsatları vermedi. Zaman zaman kontra ataklarla Gaziosmanpaşa kalesinde tehlikeler oluşturan Şekerspor, Eren Görür ve Kenan Karışık ile iki önemli fırsatı değerlendiremedi. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarı 0-0’lık skorla sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına Gaziosmanpaşa daha hırçın bir görüntü ile başladı. Sağlı sollu ataklarla Şekerspor kalesini yoklayan ev sahibi ekip, giderek daha oturmuş bir kadro görünümü veren Şekerspor’un orta saha ve defansını geçmeyi başaramadı. Buna karşılık yakaladığı kontra atak fırsatlarını iyi değerlendirmek isteyen Şekerspor, Gaziosmanpaşa kalesinde etkili oldu. Bu ataklardan birini iyi değerlendiren Şekerspor, 60. dakikada aradığı golü buldu. Bu dakikada ota alandan aldığı bir topla Gaziosmanpaşa kalesine hareketlenen Eren Görür, defansın yaptığı hatayı affetmedi ve Şekerspor’u 1-0 öne geçirdi. Kalesinde bu golün ardından beraberlik için yüklenen Gaziosmanpaşa, önde olmanın avantajını iyi kullanmak isteyen Şekerspor defansını geçmeyi başaramadı. Maçın geri kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Şekerspor üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu.


STAT: Gaziosmanpaşa
HAKEMLER: Mehmet Nevzat Adal x, Ahmet Çiftçi x, Felat Tekeş x
GAZİOSMANPAŞASPOR: Ekrem Kerem xx, Selçuk x, Uğur xx, Özgür xx, Mustafa x, Yiğit xx (Dk. 60 Tolga x), Yılmaz xx, Murat x (Dk. 80 Ümit x), Gökhan xx, Ahmet xx, Sertaç xx (Dk. 80 Mert x)
KONYA TORKU ŞEKERSPOR: Ahmet Sabri xx, Özgür xx, Tanju xx, Kerem Can xx, İlkay xx, Kenan xx, Yusuf xx, Sinan x (Dk. 15 Rıdvan xx), Ömer Ali xx, Eren xxx (Dk. 84 Murat x), Fatih xx (Dk. 89 Ertan ?)
GOL: Dk. 60 Eren (Konya Torku Şekerspor)
SARI KARTLAR: Dk. 55 Yiğit, Dk. 90 Gökhan (Gaziosmanpaşaspor), Dk. 90 Ahmet Sabri (Konya Torku Şekerspor)
Editör: TE Bilişim