Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin  Bera Otel’de düzenlediği basın toplantısına Bisiklet Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, Bisiklet İl Temsilcisi Nurettin Kipriksiz, Torku Şeker Spor, Konya Büyükşehir Belediyespor, Selçuklu Belediyespor, Çatalhüyük Çumra Belediyespor, Meram Belediyespor, Ilgın Belediyespor, Taşkentspor, Oğuz Ata Spor, Konya Bisiklet Spor Kulübü, Konya Çoş Çoş Spor ve Konya Gençlik Spor Kulübü başkan ve yöneticileri katıldı.

KONYA BİSİKLETTE TEK VÜCUT

Yapılan basın toplantısında konuşan ve “Konya’mızın Hz. Mevlana’dan sonra ikinci marka değeri bisiklettir diye sözlerine başlayan Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz açıklamasında, “Konya, bisiklet sporuna her zaman azami ölçüde değer vermiş ve vermeye de devam etmektedir. Bunun en somut örneklerinde biri de bugün yaptığımız basın toplantısına Bisiklet Federasyonu yönetim kurulu üyemiz Mehmet Oğuz ve faaliyetleri sürdüren 10 kulübümüzün başkan ve yöneticileri, Bisiklet Milli takım antrenör ve sporcuların katılımıyla ‘Konya Bisiklette Tek Vücut’ olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hepsine desteklerinden dolayı  tek tek teşekkür ediyorum.

İLK TUR KONYA’DA KOŞULACAK

Bilindiği üzere Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Pro seviyede 9-14 Ekim 2018 tarihleri arasında 6 farklı etapta yapılacaktır. İlk defa Konya’mızdan start alacak ve 149 kilometre koşulacak 1. Etap yarışı yine Konya’mızda neticelendirilecektir. 1 Etap Euro Sport 1 kanalından da canlı yayınlanacaktır. Konya olarak ilk kez Konya’da start verilecek ilk etap turu için çok iyi hazırlanıyoruz. Konya’da bu etaba hazır. Konyalı vatandaşlarımız Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ilk etabı Konya olması münasebetiyle, bu turun startını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesini istiyorlar. Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Konyalılar bu istediği ve tura daveti bizzat kendisini yapacaktır.

Son günlerde Konya’mız hedef alınarak bazı kesimler tarafından Konya bisiklet camiasını yıpratacak üslupta demeçler verilmektedir. Bisiklet sporuna katkı sağlamayacak bu tür söylemlerin sporcu sayısında gelişme gösterememiş, ulusal ve uluslararası hiçbir başarıya imza atamamış, bunların yanında naylon spor kulübü cenneti haline gelmiş bölgelerden çıkmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Özellikle yeni dönemde gerek Balkanlar, gerek Avrupa’da sporcularımızın önemli başarılar elde ederek kürsüye çıkmışlardır. Bu önemli başarıda pay sahibi olan Bisiklet Federasyonu başkanımız Erol Küçükbakırcı ve yönetim kuruluna her zaman Konya olarak destek veriyor ve sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim