Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER), Konyaspor’a verilen 5 maçlık cezayı protesto etmek için Türkiye Futbol Federasyonu önüne (TFF) siyah çelenk bıraktı. KONTİMDER adına açıklamalarda bulunan başkan Osman Başaran, TFF’yi eleştiri bombardımanına tutarken, hakem Hüseyin Göçek’in de düdüğünü asması gerektiğini söyledi. 

İşte Osman Başaran’ın açıklamaları:

Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere Samsun’da oynanan Süper Kupa finalinde yaşanan saha ve tribün olayları nedeniyle Konyaspor’umuza ligde 5 maç seyircisiz oynama ve 350 bin TL para cezası verilmiştir. Şöyle bir yakın tarihe göz atacak olursak sahasında ve tribününde çok daha vahim olaylar yaşanmış olan takımlara verilen komik! Cezalar karşısında Konyaspor’umuza verilen cezanın adaletsiz ve orantısız olduğu gün gibi ortadadır. Daha da vahimi evde maç izleyen taraftarlara dahi ceza verilmiştir. 

Tribün olaylarını bitireceği ve gerçek sorumluların ortaya çıkacağı vaadiyle taraftarlara ve kulüplere dayatılan passolig uygulaması acaba neden bu maçta yürürlükte olmamıştır. TFF başkanı bizzat yaptığı açıklamada, “Süper kupa finalinde güvenlik bizim sorumluluğumuz altında değil” demiştir. Peki, sorumluluk alanınıza girmeyen bir konu hakkında ceza verebiliyor olmanız sizce de trajikomik değil midir?

Madem siz sadece organizasyonu yapmaktan sorumlu iseniz neden maçı cumartesi değil de pazar günü oynattınız? İnsanların yorgun ve uykusuz olarak dönüş yoluna çıkmaları, kaza ve hatta ölüm riskine girmelerini neden göze aldınız? Güvenlik ve insan hayatı bu kadar değerli ise Konyaspor taraftarının riske girmesine neden sebep oldunuz?

Siz ki ne sahasında birçok vahim olay yaşanmış 4 takıma, ne gazeteciye saygısızlık yapan futbolcusuna, ne de kebapçı basan hocasına söz geçiremeyen bir federasyon olarak dişinizin Konyaspor’a geçeceğini mi sandınız?  Ya da kebapçı basan teknik direktöre peşkeş çektiğiniz paranın gündemden düşmesi için mi büyük Konyaspor camiasını günah keçisi yaptınız? 

Biz elbette yaşanan olayları tasvip etmiyoruz ancak Türk futbolunun bu hale gelmesinde belki de rolü en az olan Konyaspor camiasının yem edilmesini de asla kabul etmiyoruz. Başta siz olmak üzere yaşanan olaylarda ihmali ve hatası olan herkesin hak ettiği cezayı çekmesini talep ediyoruz. Hazır yeri gelmişken Türk futbolunun katillerinden Sayın Hüseyin Göçek için de bir paragraf açmadan geçemeyeceğiz.

Trabzon maçında hem puanlarımızın hem de futbolcumuzun katledilmesine sebep olan sözde hakem! Hüseyin Göçek’in düdüğünü ne zaman alacağınızı da en kısa zamanda bildirmenizi rica ediyoruz. Yukarda da bahsetmiş olduğumuz yanlışlarınıza bir yenisini daha eklememeniz adına sözde hakemin hak ettiği cezayı da vereceğinizi ve bundan sonra böyle katliamların yapılmasına sessiz kalmayacağınızı ümit ediyoruz.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim