Hadim Aşağı Kızılkaya mahallesinde bir araya gelen dağcılar 8 kilometrelik zorlu parkuru Yerköprü şelalesinde tamamladı. KONDAK Kulübü Başkanı Arif Solmaz, burada yaptığı açıklamada, kanyonun 1999 yılında KONDAK üyeleri tarafından keşfedildiğini ifade etti. 
‘BÜYÜLEYİCİ BİR GÜZELLİK’ 

Hadim Aşağı Kızılkaya mahallesinden başlayan yürüyüşün Yerköprü şelalesi yakınlarında tamamlandığını belirten Solmaz, şöyle devam etti: “8 kilometre uzunluğundaki Gürleyen Kanyonunu 1999 yılında keşfettik. Çevre il ve ilçelerden gelen dağcı arkadaşlarla birlikte her yıl düzenli olarak can yeleklerimizle, güvenliğimizi alarak kanyon içerisinde yürüyoruz. Konyalılar, Konya’da böylesine büyüleyici bir doğal güzelliğin farkında değiller. Konya’da bulunan bu kanyon Konya dışındaki dağcılar tarafından biliniyor ve onlar bu güzelliğin farkında. Herkesi Gürleyen Kanyonu’na bekleriz, kulübümüze bekleriz, dağlara bekleriz, doğaya bekleriz.” dedi.
EKİP OLARAK KATILACAKLAR

Aksaray Dağcılık Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü (ADASK) Başkanı Aydede Gökçe de 13 kişilik ekiple Aksaray’dan geldiğini, burayı çok sevdiğini, bozkırın ortasında bir cennet olarak tanımladığını vurguladı. Seydişehir Dağcılar temsilcisi Mustafa Göncü de etkinliği düzenleyen KONDAK Kulübü Başkanı Arif Solmaz’a teşekkür ederek gelecek yıllarda da ekip olarak katılacaklarını söyledi. 

Editör: TE Bilişim