Torku Konyaspor'da 1-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından teknik direktör Aykut Kocaman yaptığı açıklamada, "Karşılaşmada takım savunması tarafında gole kadar son derece başarılıyken, ofans için atak için tam tersi durum söz konusuydu" dedi. 
Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'ye maçın 77. dakikasında Fernandao'nun golüyle 1-0 mağlup oldu. Maç sonu gerçekleşen basın toplantısında açıklamalarda bulunan teknik patron Aykut Kocaman, Fenerbahçe'yi tebrik ederek, "Karşılaşmada takım savunması tarafında gole kadar son derece başarılıyken, ofans için atak için tam tersi durum söz konusuydu. İşin ofans tarafında bir o kadar başarısızdık. Bu tip maçlarda iyi savunmak yapmak çok önemli bu tip büyük takımlara karşı çünkü çok iyi silahları var. Pas istasyonlarında topu biraz daha oyun içinde tutabilmek de önemli. Takımın savunma yükünü biraz daha azatabilmekti. Maçın gole kadar olan kısmında bizim için sıkıntılı olan taraf buydu. Rakibimizin son derece ihtiyaç duyduğu bir anda 3 puanı arzuladığı bir anda ön tarafta top tutma kalitemizi yüksek tutabilseydik belki maçın içinde olabilirdik. Ancak bunu başaramayınca baskı sürekli arttı ve top sürekli bizim sahada oynandı" dedi.
"DEĞERLERİMİZİ KORUMA KONUSUNDA SIKINTILIYIZ"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex hakkındaki polemik ile ilgili gelen bir soruya ise Kocaman, "4 sene geçirdim ben Fenerbahçe'de. Hem başkanla hem de Alex ile uzun süre beraberliğim oldu. Şu anki pozisyonum gereği ne söylemem gerektiği hakkında biraz imtina etmekte fayda görüyorum. Bir tarafta Fenerbahçe başkanı var, diğer tarafta da Fenerbahçelilerin gözünde yüksek futbol kalitesini sunmuş büyük saygı duyulan bir oyuncu var. Dolayısıyla bir tarafı onaylamak, diğer tarafı tercih etmek, bir tarafı kötülemek şu anki pozisyonum itibariyle doğru bir şey değil. Polemiği tekrar arttırmak istemiyorum. Bizim kültürümüz maalesef çatışma kültürü. Değerlerimizi koruma konusunda sıkıntılıyız" ifadelerini kullandı.

İHA

Editör: TE Bilişim