Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor sezonun son haftasında evinde Akhisarspor ile 0-0 berabere kaldı. Yeşil beyazlılar bu sonuçlar beraber sezonu 43 puanda tamamladı. Özellikle ikinci yarıya büyük umutlarla başlayan Konyaspor, istediği sonuçları elde edemedi ve Avrupa hedefine ulaşamadı. Sonuçlardan memnun olmayan teknik heyet ve yönetim kadroda büyük bir değişime imza atacak. Konyaspor için yaz transfer dönemi bir hayli hareketli geçecek. 

KOCAMAN AÇIKÇA SÖYLEDİ

Konyaspor’da yapılacak kadro revizyonunun ilk işaretini teknik direktör Aykut Kocaman verdi. Akhisar maçından sonra konuşan deneyimli teknik adam ve gelecek sene daha az yiyen, nispeten biraz daha fazla atan ama oyunun hep içinde olan bir takıma doğru dönüşeceklerini umut ettiklerini dile getiren Kocaman, “Elimizdeki veriler, takımın durumu, sezon içinde yaşadığımız sıkıntılar, sıkıntılardaki oyuncu davranışları hepsini bir araya getirdikten sonra yönetimle bunları zaten konuştuk. Taleplerimizi ilettik. Ancak şunu söylemem lazım, şu andaki takımımızın temel problemi oyuncu almak kadar, biraz oyuncu da eksiltmemiz gerekiyor. Çünkü daha uyumlu, mağlubiyeti kabul etmeyen, daha kolektif, bilinci yüksek birkaç oyuncu katmamız lazım. Sıkıntıları yaşamadan geleceği kurgulamak mümkün olmuyor. Hem doğru transferleri yapmak amacındayız, aynı zamanda da takımımızdan baya ciddi bir oyuncu göndermemiz lazım. Bence transfer kadar önemli olan o” ifadelerini kullandı. 
ÖNEMLİ İSİMLER İLE YOLLAR AYRILACAK

Konyaspor’da geride kalan sezonda en fazla sıkıntı yaşanan bölge gol bölgesi oldu. Savunma istatistikleri olağan seyreden Anadolu Kartalı gol seviyesini bir türlü istediği noktaya çıkaramadı. Bu nedenle ilk neşter vurulacak yer olarak ön bölge belirlendi. Verim alınamayan golcüler ile yollar ayrılacak. 

NET 5 TRANSFER YAPILACAK

Atiker Konyaspor’da gönderilecek isimlerin yanı sıra transfer yapılacak yerler de netleşmeye başladı. Eldeki golcülerle yolların ayrılmasından ardından ilk takviye yapılacak bölge santrfor. 2 kanat oyuncusu da kadrosuna katacak olan yeşil beyazlıların, savunmaya takviyesi de stoper ve sol beke olacak. 

ALİ YAŞAR VE SAVAŞ POLAT KAMPA

Atiker Konyaspor’da bu sezonu farklı takımlarda kiralık geçiren oyuncular arasında sadece Ali Yaşar ve Savaş Polat kampa götürülecek. Musa Araz, Vedat Bora ve Abdülkerim gibi isimler yeniden kiralanacak. 

SPOR SERVİSİ