0-0 sona eren Gaziantep FK maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yakalanan net fırsatların değerlendirilememesi ile beraber mutlak ve mutlak kazanmak istedikleri maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Teknik Direktör Aykut kocaman, Gaziantep FK maçı sonrası yaptığı değerlendirmede “Maça yüksek enerji ile başlayarak ve son 4 haftanın aksine grup halinde hareket ederek mücadele edince bir maçta yakalanabilecek sayıdan fazla fırsat bulduk. Son 4 haftanın aksine çok daha güçlü, kuvvetli, istekli, ne yaptığını bilen ancak diğer taraftan da o maçların getirdiği ve devam eden tedirginlikle oynayan bir takım olarak sahadaydık. Bu tedirginlik yakaladığımız net fırsatlardaki vuruşlara da yansıdı. Bu oyun için ciddi denebilecek son derece iyi fırsatlar yakaladık. Ve bunları cömertçe harcadık. İkinci yarıda ise ilk yarıdaki yüksek enerjili oyunumuzun yansıttığı en büyük problemlerden birincisi ise enerjimizin düşmesi oldu. Bizim adımıza sıkıntılı bir başka durum ise sonuç alma isteğiyle beraber saha içerisindeki yerleşimlerimiz ve paylaşımlarımız bozulmaya başladı. Durum böyle olunca rakibimizde işin içerisine girdi. Onlar ikinci yarıda kalemize daha fazla gelmeye başladılar. Ama oyunun içerisinde Riad Bajic’in ayağına kadar gelen fırsat ve kaçan gol herhalde futbol sahalarında ender görülen bir durum. O topun kaleye gitmesini beklerken bugünün ve son 4-5 haftanın getirdiği durumu golün kaçmasına neden oldu. Sonuç olarak üzerimizdeki kötü gidişe son vermek ve baskıyı atma adına mutlak ve mutlak kazanmak zorunda olduğumuz maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldık” diye konuştu.

DİAGNE BİZİMLE OLMAYACAK

Kocaman, bir basın mensubunun “Takımda kadro dışılar devam ediyor. Fallou Diagne ile yolların ayrıldığı konuşuluyor. Bununla beraber devre arasına kadar başka kadro dışılar olacak mı? Ve devre arası için bir transfer planı belirlediniz mi? Alper Uludağ da bugün maç kadrosunda yer aldı. Neler söylemek istersiniz?” sorusuna “Fallou Diagne bundan sonra bizimle birlikte olmayacak. Tabiki de devre arası için bir planımız var. Ama şu an için önemli olan devre arasına kadar bu maçı da içine kattığımız zaman 4 maçlık, bu maçı çıktığımızda ise 3 maçlık dönemde daha az hırpalanarak yola devam etmek. Malatya ve Fenerbahçe maçlarını da dahil edersek devre arası geride kalan 7 maçlık dönemdeki görüntü itibariyle çok ciddi bir şekilde planlanması gereken bir hal aldı. Bu da açıkça ortada. Alper konusundaki bugünkü karar biraz da ihtiyaçtan kaynaklandı” cevabını verdi.

BAJİC’İ 1 GÜNDE HARCAMAYALIM

Riad Bajic ile ilgili de konuşan  Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Kimse bir günde buralara gelmiyor. Tabiki bu mecazi anlamda. Riad Bajic’in bugün kaçırdığı 2-3 tane net pozisyon var. Kendisi bundan çok daha zorlarını çok daha kolay bir şekilde golle sonuçlandırmıştı. Bu nedenle bu konudaki düşüncelerim hala yerini koruyor” sözleriyle cevap verdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim