Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal henüz kaybedilen bir şeyin olmadığını, ilk geldiği günkü konumdan çok farklı bir konumda bulunmadıklarını belirterek, "Herkesi yenebilecek güçteyiz. Camia olarak kenetlenmeliyiz" dedi

Bursaspor hazırlıklarına başlayan Teknik Direktör Mesut Bakkal antrenman öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Umutsuzluğa kapılınmaması gerektiğini belerten Bakkal "Bu süreçleri çok yaşadım. 'Şu oldu, bu oldu'yu bırakıp geleceğe bakmalıyız. 9 maçta bize gereken 12 puan. Bunu da çok rahat alabilecek güçteyiz" ifadelerini kullandı.

GELDİĞİM GÜNKÜ ŞARTLARA GERİ DÖNDÜK

Hakem hatalarından da dert yanan Bakkal, "Gaziantep yenilgisini konuşmadan önce şunun bir altını çizmek gerek. Bundan üç ay önceye, ilk geldiğimi döneme bakıyorum. Şimdiki durumla karşılaştırıyorum. Hemen hemen aynı şartlara geldik. Avantajımızı dezavantaja çevirdik. Özellikle içerde kaybettiğimiz Elazığspor ve Gaziantepspor maçları beklemediğ3imiz puan kayıplarıydı. Yalnız bu noktada hiçbir zaman arkasına sığınmadım ama hakem kararları bizi inanılmaz derecede etkiledi. Buradaki Elazığspor maçı, deplasmanda oynadığımız Gençlerbirliği maçı ve son maçtaki golden önceki el pozisyonu. Bütün bunarlın toplamında bu duruma hem camia olarak hem de biz takım olarak bir tepki koymamız gerektiğini düşünüyorum. Yapmamız gerekiyor çünkü ligde bu hatalara maruz kalan herkes ağlıyor. Ve hemen de gereği yapılıyor. Bizim nerden baksanız son haftalarda 4-5 puanımız çalındı. Ama bütün bunların üstesinden gelmemiz gerektiğini de biliyorum" dedi.

HALEN 3 PUAN ÖNDEYİZ

Camianın birlik ve beraberlik içinde olmasının önemli olduğunu söyleyen Bakkal, "Gelinen noktada o maç ya da bu maç olarak konuşmaktansa birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Bu takım nasıl ilk geldiğim zamanda üst üste galibiyetler aldıysa bundan sonra alabilecek güce de sahip. O nedenle bizim takım olarak, camia olarak, taraftar olarak bu işe pozitif bakmalı, detayları bir kenara bırakarak önümüzdeki 9 maçtan en fazla puanı nasıl çıkarırız buna bakmamız gerekiyor. Daha önceden de bu durumları çok yaşadığım için söylüyorum, özellikle geldiğimiz bu noktalarda herkes bundan sonra ne olacağına bakmaz bundan önce ne oldu ona takılır kalır. Bu anlayış bizi kötüye götürür. Ben sadece özellikle taraftar olarak bize verilen desteğin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok önemli final maçları oynayacağız. Ama karamsar olmamamız gerekiyor. Öyle ya da böyle diğer takımlardan 3 puan öndeyiz" ifadelerini kullandı.

BİZİM NE YAPACAGIMIZ ÖNEMLİ

Rakiplerin durumunun kendilerini ilgilendirmediğini belirten Bakkal, "Alttaki takımlarla puan farkı kapandı. Ama ben geldiğimde zaten aynıydı. Biz açtık yine biz kaptık. Zorlu bir periyoda girdiğimiz söyleniyor. Ama ilk geldiğimde de bu tür yorumlar yapıldı. Biz o zorlu periyottan 3 galibiyetle çıktık. Ama ertesinde kolay olarak görülen periyotta ise 2 puan alabildik. Artık ligde bir başka takımın kim olduğu ne yaptı bizi ilgilendirmiyor. Önemli olan onların ne yaptığı değil bizim ne yaptığımız. Biz özellikle kendi evimizde kazanmamız gereken 2 maçı kazanamadık. Sorumluluğunu da aldık üzerimize. Bu tür durumlar ortadayken artık 'o bunu yaptı şu bunu yendi' gibi şeyleri bir kenara bırakıp eskisinden daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor. Bu takımın şuan 28 puanı var. Geri kalan 9 maçta da 12 puan alabilecek güve sahip. Basını, taraftarı, takımı, yönetimi ile kenetlenirsek istediğimiz elde edebiliriz" diye konuştu.

ZOR MAÇ OLACAK

Yönetimin aldığı kararlara da değinen Bakkal, "Başkan'ın yaptığı açıklama ya da olağan genel kurul ile ilgili konular benim sorumluluk alanım değil. Benim işim saha içinde. Yerli oyuncuların paralarını alamadığı yabancı oyuncuların aldığı yönündeki iddialar da gerçeği yansıtmıyor. Yine önümüzdeki hafta bir ödeme yapılacak. Yönetim bu konularda gayet hassas. Bazı problemler var ama bu ligdeki bütün takımların sorunu. Bursaspor maçı çok zor olacak. Deplasmanda oynayacağız. Ancak iddia ediyorum ki bizim takım herkesi her yerde yenebilecek güçte. Güzel bir maç olacağına inanıyorum. Gakas'ın sakatlığı geçti büyük ihtimalle oynayacak. Ali Çamdalı cezalı. Mehmet Güven'in bir sakatlığı var. 20-25 kişilik takımız. Elimizden geleni yapacağız. Sakat ve cezalıların yerine kim oynarsa oynasın elinden geleni yapacaktır" dedi.

YUNUS ALTINBEYAZ

Editör: TE Bilişim