TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, tarihinin en önemli mücadelelerine hazırlanıyor. Sezon başından beri aldığı kötü sonuçlarla düşme tehlikesini yakından hisseden Anadolu Kartalı, 12 Haziran’da liglerin yeniden başlaması ile birlikte tarihi bir mücadeleye girişecek. Yeşil Beyazlılar oynayacağı 8 maçta alacağı sonuçlarla kendi kaderini çizecek.

8 MAÇTA BELLİ OLACAK

12 Haziran ile birlikte 8 hayati maça çıkacak olan Konyaspor bu maçlardan alacağı sonuçlarla ligde kalmaya çalışacak. Lige ara verilmeden önce Fenerbahçe’yi mağlup ederek yine düşme hattının üzerinde haftayı tamamlayan Yeşil Beyazlılar, 26 puanla 14. Sırada yer alıyor. Anadolu Kartalı ligde kalabilmek için 8 maçta en az 12 puan alarak ligi 36 puanın üstünde bitirmeyi hedefliyor.

3 ÖNEMLİ KAYIP

Liglerin yeniden başlaması ile çok büyük bir mücadele vermeye hazırlanan Konyaspor, Covid-19 pandemisi nedeniyle 3 önemli kayıp verdi. Ligde kalma yarışında kendisine en küçük fayda sağlayacak bütün dinamiklere ihtiyaç duyan Anadolu Kartalı, lige ara verilmesi ile birlikte Fenerbahçe galibiyeti ile kazanılan üst seviye motivasyondan faydalanamadı. Verilen arada Robert Mak’ı da kaybeden Konyaspor, son 8 maçtaki en önemli eksiği taraftarı olacak.

MOTİVASYON KULLANILAMADI

Konyaspor’un bu süreçteki en önemli kayıplarından birisi Fenerbahçe galibiyetinin getirdiği motivasyon oldu. Fenerbahçe’yi 9 kişi kaldığı maçta büyük bir mücadele ortaya koyarak mağlup eden Konyaspor’un bu hava ile Gençlerbirliği deplasmanında büyük bir fark yaratması bekleniyordu. Ancak liglere ara verilmesi ile birlikte Konyaspor bu üst seviye motivasyondan faydalanamadı.

ROBERT MAK FESHETTİ

Konyaspor’un lige verilen arada diğer önemli kaybı devre arasında takıma kazandırdığı Robert Mak oldu. Pandemi nedeniyle lige verilen arada kendini Konya’da tedirgin hisseden ve ailesinin yanına dönmek isteyen tecrübeli oyuncu sözleşmesini feshetmişti. Deneyimli kanat oyuncusu son 8 maçta Konyaspor’un mücadelesine destek olamayacak.

VE TARAFTTAR

Süper Lig tarihinde pek çok önemli maça çıkan, büyük başarıların yanı sıra çok önemli ligde kalma mücadeleleri veren Konyaspor’un en büyük destekçisi her zaman taraftarı olmuştu. Ancak bu sefer taraftarı bu süreçte takımının yanında olamayacak. Virüs salgını nedeniyle maçlar seyircisiz oynanacak. İttifak Holding Konyasporlu futbolcular ve teknik heyet tam anlamıyla son 8 maçta kendi göbeğini kendi kesecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim