Özdilek, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. AkhisarBelediyespor maçında istediklerini sahaya yansıtamadıklarını hatırlatan Özdilek, ligde bu hafta Kayserispor'a karşı galibiyet için mücadele edeceklerini belirtti.
"Bursaspor ve Beşiktaş maçı bizim için çok olumluydu" diyen Özdilek, "Bu iki maçın ardından Akhisar Belediyespor maçı bizim için beklenmedik bir sonuç oldu. Hem Oyun olarak hem skor olarak. Oradan en azından bir puanla dönebilirdik. Hatalar var, bu hatalar üzerine çalışıyoruz. Konsantrasyonu hiçbir zaman kaybetmememiz gerekiyor. Oyunu dakika kaç olursa olsun bırakmamalıyız" ifadelerini kullandı.
Kayserispor maçının iki takım için de önemine işaret eden Özdilek, "Rakip ve bizim için ligdeki konumlarımız açısından çok önemli bir maç olacak ama biz kazanmak için sahada ne gerekiyorsa onu yapacağız. Kazanmamız halinde 4-5 sıra yukarı çıkabileceğimiz bir maç oynayacağız" dedi.
Özdilek, futbolcularının maçla ilgili akıllarında tereddüdünün olmadığını vurgulayarak, milli maç arasına galibiyetle girmenin önemli olduğunu dile getirdi.
Akhisar Belediyespor maçının ardından gerek darbeye bağlı gerekse soğuk algınlığı nedeniyle eksik çalıştıklarını kaydeden Özdilek, sakatlıkları bulunan oyuncular hakkında bilgi verdi. Djalma Campos'un üst adalesinde yırtık meydana geldiğini açıklayan Özdilek, hafta sonu Halil İbrahim ile Djalma'dan faydalanamayacaklarını belirtti. Ayrıca Ferhat Görgülü'nün de bir sakatlığı olduğunu söyleyen Özdilek, El Kabir'in grip olduğunu ancak çalışmalara başladığını ve hafta sonu takımdaki yerini alabileceğini iletti.
"ÇOBAN'IN BIRAKMASINI DOĞRU BULMUYORUM"
Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamalarla gündeme damga vuran ve hakemliği bıraktığını açıklayan Deniz Çoban ile ilgili değerlendirme yapan Özdilek, "Deniz Çoban'ın bir hata ile böyle bir karar almasını doğru bulmuyorum" dedi.
Özdilek, "Şu bir gerçek; hakemlerin bu sezon 6 haftalık süreçte formları iç açıcı değil. Bir form düşüklüğü olduğunu kabul etmemiz gerekir. Hepimiz baskı altındayız, oyuncular, teknik adamlar, yönetimler, federasyon, hakemler... Ama bu baskıyı kaldırabilmeliyiz" diye konuştu.
"ERTUĞRUL HOCA'NIN YAŞADIĞI DUYGU PATLAMASIYDI"
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın maç içinde gözyaşlarına hakim olamaması hakkında gelen bir soruya yanıt veren Özdilek, "Ertuğrul Hoca'nın yaşadığı duygu yoğunluğunun patlamasıydı" ifadesini kullandı.
Ertuğrul Sağlam ile Bursaspor'un arasındaki bağın çok farklı olduğunu anlatan Özdilek, "Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'u 5. büyük yapan hocadır. Futbolda vefa yoktur ama bizler teknik adamlar olarak güçlü olmalıyız. Ben şahsım adına yedek kulübesinde böyle bir fotoğraf vermeyi doğru bulmuyorum" dedi.
"ÇAĞ DIŞI FUTBOL" ELEŞTİRİSİNE YANIT
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in "Gençlerbirliği'nin çağ dışı futbol oynadığı" yönündeki eleştirilerine katılmadığını belirten Özdilek, "Anadolu'da işler kolay olmuyor. Yoğun bir emek harcıyoruz. Eşit bütçeler yok, bütçeler arasındaki uçurum çok fazla. Maça bakıldığında da ilk yarıda Beşiktaş'ın pozisyonu yok. İkinci yarıda da bir baskı yedik bunu kabul ediyoruz ama hiç bir şekilde zaman geçirmeye yönelik bir girişimimiz olmadı. Böyle şeylere girmeyi doğru bulmuyorum. Zaman zaman istediklerini yansıtamayabilirsiniz sahada ama bu büyük takımlar için de geçerli. Onlar da aynı sıkıntıları yaşayabiliyorlar. Anadolu takımlarının elindeki kısıtlı imkanlarla en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.
A Milli Futbol Takımı'na yönelik konuşan Özdilek, "İki final maçı oynayacağız. Önce ilkini odaklanmak gerek. Çünkü o daha belirleyici bir maç olabilir. Ama ben Milli Takımın play-off oynayacağına ve yüzde 80 ihtimalle de turnuvaya katılacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim