TFF Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, Pazar günü evinde oynayacağı Çaykur Rizespor maçına gözünü dikti. Tarihinin en kritik maçlarından birine çıkacak olan Anadolu Kartalı bu maçı kazanması durumunda ligde kalma yarışında yeniden var olacak. Olası bir kayıp ise Yeşil Beyazlılar’ın küme düşme mücadelesinde umutlarını büyük oranda yitirmesi demek.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 30. haftasında 5 Temmuz Pazar günü sahasında Çaykur Rizespor ile yapacağı maçın hazırlıklarına 2 günlük iznin ardından başlarken dün de yaptığı çalışma ile idmanlarını sürdürdü. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Kayacık Tesisleri'nde teknik direktör Bülent Korkmaz yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, koşu ve ısınma hareketleriyle start aldı. Top kapma ve 5'e 2 pas organizasyonuyla devam eden idman, soğuma koşusu ile açma-germe hareketlerinin ardından tamamlandı.

Serkan Kırıntılı ve Deni Milosevic takımdan ayrı çalışırken, tedavisine devam edilen Guilherme Sitya ile izinli olan Jens Jonsson antrenmana katılmadı.

PANDEMİ SONRASI ÇÖKÜŞ

Bu hafta evinde Rizespor ile adeta tamam-devam maçına çıkacak olan Konyaspor Pandemi sonrası çöküşe geçti. Lige verilen aradan önce Fenerbahçe’yi evinde mağlup eden Konyaspor, büyük moral kazanmış ve ligde kalma yolunda umutlanmıştı. Anadolu Kartalı liglerin yeniden başlaması ile birlikte adeta çöktü. Yeşil Beyazlılar Gençlerbirliği ve Beşiktaş mağlubiyetlerinin yanı sıra Sivas beraberliği ile 27 puanda kaldı ve en önemli düşme adayı haline geldi.

RİZE DENİZLİ’YE TAKILDI

Ligin ikinci yarısında üst üste 8 maç kazanamayan Çaykur Rizespor da küme düşme adayı takımlarından biri haline gelmişti. Pandemi sonrası sürpriz Galatasaray galibiyeti ile ligde kalma adına dev bir adım atan Rizespor, daha sonra Antalyaspor’a mağlup olup geçen hafta da Denizlispor ile evinde berabere kalmıştı.

Bu sonuçlarla yeniden tehlike hattına yaklaşan Karadeniz ekibi Konyaspor maçını kaybetmesi durumunda ligin en önemli küme düşme adayı olacak.

KAYBEDEN GİDİCİ

27 Puanlı Konyaspor ile 29 puanlı Rizespor arasındaki maç iki takımın yönünü tayin edecek. Kazanan takım ligde kalma adına büyük bir avantaj yakalarken, kaybeden takım isme küme düşme yoluna girecek. Olası bir beraberlik ise Rizespor’un avantajına olacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim