Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman şuana kadar oynadıkları maçları ve Kasımpaşa maçını değerlendirdi. Kasımpaşa’nın başlarına dert açma potansiyeli yüksek bir takım olduğunu belirten Kocaman, “Aynı zamanda da son derece önemli zaafları olan bir takım” ifadelerini kullandı. Kulüplerin içinde bulunduğu zor durumu hatırlatan Kocaman, devre arasında küçük dokunuşlar yapmakla yetineceklerini ifade etti.

Aykut Kocaman’ın açıklamaları şöyle; “Son 5 maç kala göreve başladık. Bir taraftan Konyaspor’un kendi içindeki durumu, diğer taraftan ligin içinde bulunduğu durum eşleştirildiği zaman, kendi içinde gelgitleri olan, beklentilerin 180 derece, siyahla beyaz kadar değişebileceği durum arz ediyor. Önce Konyaspor’un durumundan başlamam lazım. Uzun bir süre çalıştım Konyaspor’da. O dönem çalıştığım grubun bir kısmı burada hala. Ana kadronun yarısı burada. Tabi ben ayrıldıktan sonra gelen oyuncular da var. Dolayısıyla 1,5 yıllık süreçte, bizden sonraki antrenörlerle birlikte edinilmiş alışkanlıklar var. Şimdi yeni bir dönem başladı. Kendi istediğimiz yönde oyuncuları götürmeyi düşündüğümüz yeni alışkanlıklar var. Bütün bunların oluşma süreci kolay bir şey değil. İnsanız tabi. Alışkanlıkları edinmek ne kadar kolaysa o alışkanlıkları değiştirmek, dönüştürmek o kadar zor. Oyun anlamında Trabzonspor maçında da yaşadığımız gibi kendi içinde inişler çıkışlar, beklenmedik derecede olumsuzluklar olacaktır. En sonunda, nihai hedef olarak, hep söylemeye çalıştığımız oyunun doğrularına uygun bir şekilde davranmaya devam edip, oyuncularımızı oraya doğru çekmeye çalışacağız. Bu noktaya doğru gelen oyuncular bizim açımızdan her zaman en değerli oyuncular olacak. Yani adı, sanı, yaşı, milliyeti,  ne olursa olsun oyunun gerçek doğrularına doğru gelen oyuncular bizim için en değerli oyuncular olacak. Bunun içine şunu katmaya çalışacağız. En önemli tarafı burası. Bize bu olanağı sağlayan, hem mali anlamda hem iş anlamında güvenen, Konyaspor camiasına ve Konyaspor’a aidiyet duygusunu yükseltmeye çalışarak, istenen yere doğru gitmeye çalışacağız. Hafızaları tazelemekte fayda var. Her şey çok tatlı, çok güzel olmayacak, bıraktığımız yerden başlamayacağız. İçinde inişler çıkışlar olacak. Nihai hedef olarak gideceğimiz yer belli. Bu konuda hiçbir kuşku yok. Şu andaki şehirden ve taraftardan gördüğüm enerji de bunu gösteriyor. Umarım yanılmayız.

Bu durumu hemen şu anki ligin durumu ile eşleştirirsek; Başakşehir çok ciddi bir ivme yakaladı. Ciddi bir puan farkı da yakaladı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un yaşadığı sıkıntılar ile beraber içinde bulundukları tablo her takıma bir takım vaatlerde bulunuyor. Ligin bize sunduğu vaatlerle ilgili kısmını biz geçen hafta biraz zedeledik. Şimdi tekrar tırmanmaya çalışmak, birkaç adım daha geç olacak. Tekrar denemeye başlayacağız. Esas bizim için başlayacak bölüm ikinci yarı. Biraz da takımla uzun vakit geçirdikten, istek ve beklentilerimizi anlattıktan sonra oradan gelecek dönüşler ve bunu gerçekleştirebilecek oyuncuları yan yana getirebilme hali ile beraber, sanki ikinci yarı biraz daha beklentilerimize uygun gidecek. Tabi bu arada lig nereye gidecek bunu kestirmek pek mümkün değil. Bizim için de esas başlangıç yeri devre arasındaki hazırlıklardan sonra olacak. Bunları Kasımpaşa ve Akhisar maçlarını atlayarak söylemiyorum.

KASIMPAŞA’NIN BAŞIMIZA DERT AÇMA POTANSİYELİ YÜKSEK

Bu sezonun en kuvvetli çıkış yapan takımlarından biri ile oynayacağız. Çok güçlü başladılar. Sonra biraz sıkıntı, ardından antrenör değişikliği ve yine güçlü bir başlangıç, sonra yine kendi raylarına oturdular ama bulundukları pozisyon çok önemli. Ligin ikincisi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un olduğu ligde 15. hafta itibari ile ikincilik pozisyonunu elde etmek son derece iyi bir yer. Değerli bir rakiple oynayacağız. Hücum gücü son derece yüksek, gol oranı son derece yüksek, başımıza dert açma potansiyeli yüksek ama aynı zamanda da son derece önemli zaafları olan bir takım. Trabzonspor maçında olduğu gibi, bizim avantajlarımız ne, onların zaafları ne, diye çalışıp oraya doğru bir oyun oynamaya çalışacağız. Kazanabilirsek ikinci yarı için beklentilerimiz daha sağlam bir zemine oturabilir. Ancak kolay olmadığını söylemek istiyorum.

KÜÇÜK DOKUNUŞLAR

İmza töreninde de söylemiştim. Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra futbol dünyasının tamamen dışına çıkmıştım. Çok uzaktaydım. Şimdi son derece yoğun bir şekilde girdik işin içine. Her ne kadar tanıdığım, bildiğim, kapasitelerine vakıf olduğum oyunculara sahip olsak da, edinilmiş yeni alışkanlıklar var. Bu alışkanlıklar kalıcı mı geçici mi test etme süreci var. Belki Kasımpaşa maçını da oynadıktan sonra yönetimimizle bir araya gelip bir durum değerlendirmesi yapmak daha sağlıklı bir zamanlama olacak. Genel görüntüde ufak tefek değişikliklere ihtiyacımız olduğu bir gerçek.

Şu noktayı Konyasporlulara hatırlatmakta fayda var. Küçük dokunuşlar ‘küçük’ olarak kaldığı sürece ihtiyaç olacak. Kulüplerin bugün yaşadığı en büyük problem, buna büyük kulüpler de dahil, ekonomik sorunlar. Yapılacak hamleler var olan durumu biraz daha olumsuza götürecekse yapmamak daha doğru. Eldeki oyuncuları sabırla, verimlilik artışına doğru götürmek daha doğru. Bununla beraber küçük dokunuşlar kulübün bütçesinde sonraki senelere yük oluşturmayacak hatta ekonomik yükü azaltacaksa yapmak için çaba göstereceğiz. Bu da büyük bir hünerdir. Umarım başarırız.”

YUNUS ALTINBEYAZ