Ligde son 4 haftaya kadar iyi bir konumda bulunan ve ardı ardına yaşadığı puan kayıpları ile kötü bir dönemden geçen Anadolu Kartalı ile, lige tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapan ve son 5 haftada kazandığı maçlarla kendine gelen Kara Kartal’ın maçında iki tarafında kaybetmeye tahammülü yok

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor evinde Beşiktaş’ı ağırlayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak. Ligde kötü günler yaşayan Konyaspor’un büyük önem verdiği ve kazanarak çıkışa geçmek istediği maçın hazırlıkları milli arada yapılan çalışmalarla yoğun bir şekilde gerçekleştirilmişti. Adanaspor ile oynanan hazırlık maçının ardından takıma 2 gün izin verilirken, çalışmaların 2. etabı bugün yapılacak antrenmanla başlayacak.

RÜZGAR İKİ TAKIMA FARKLI ESİYOR

Anadolu Kartalı ile Kara Kartal’ın maçında iki takımın birbirine zıt sezon performansı dikkat çekiyor. Sezona başında şanssız puan kayıpları yaşamasına rağmen 7. haftaya kadar önemli maçlar kazanan Konyaspor, ilk milli araya 12 puan ile girmiş ve tatmin edici bir başarı yakalamıştı. Daha sonra oynadığı 4 maçtan sadece 1 puan çıkaran Yeşil Beyazlılar’a göre rakibi tam tersi bir grafik çizdi. Tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birini yapan Beşiktaş, son 5 haftada kazandığı maçlarla çıkışa geçti.

KONYASPOR 13 PUANDA KALDI

Sezona 3 beraberlik alarak başlayan Konyaspor, özellikle iç sahada kazanamadığı maçları daha sonra deplasman galibiyetleri ile telafi etmişti. Özellikle Denizlispor ve Kasımpaşa deplasmanlarından alınan galibiyetlere ek olarak iç sahada kazanılan Kayserispor maçı Konyaspor’u puan seviyesi olarak iyi bir noktaya taşımıştı.

Ancak ne olduysa Yeni Malatyaspor maçıyla başlayan süreçte oldu. Anadolu Kartalı son oynadığı 4 maçta sadece 1 puan çıkarabildi. Yeşil Beyazlılar 13 puan ile 12. sırada bulunuyor.

BEŞİKTAŞ SONRADAN AÇILDI

Sezona Sivasspor’a 3-0 yenilerek başlayan Beşiktaş ise bir sonraki hafta iç sahada Göztepe’yi mağlup etse de ardından çıktığı 4 maçtan da galibiyet çıkaramadı. 6. hafta sonunda 3 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet alabilen Beşiktaş, Trabzonspor’a 4-1 mağlup olduğu maçın ardından tam anlamıyla dibe vurmuştu.

Cumartesi günü temsilcimiz Konyaspor’a konuk olacak Beşiktaş o maçın ardından çıkışa geçti. Daha sonra oynadığı 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alan Siyah Beyazlılar 18 puan ile 8. sıraya kadar yükseldi.

PUAN KAYBINA TAHAMMÜL YOK

 Birbirine zıt grafik sergileyen iki takımın maçının sonucu şimdiden merak konusu. Ligde kötü günler geçiren Konyaspor, Beşiktaş’ı mağlup ederek kötü gidişe bir son vermek isterken, Beşiktaş ise haftayı kayıpsız atlatarak zirve mücadelesinden uzaklaşmak istemiyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim