Spor Toto Süper Lig’in 9. Haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Atiker Konyaspor’da rakibi imha planı hazır. Bu sezon deplasmanda en fazla puan toplayan Anadolu Kartalı bu serisini sürdürmek ve evindeki beklenmeyen kayıpları telafi etmek için, önemli eksikleri bulunan Çaykur Rizespor’u mağlup etmenin hesaplarını yapıyor. Yeşil beyazlılar Rize deplasmanından galibiyetle dönerse tarihinin en iyi deplasman performanslarından birine şimdiden imza atmış olacak. 

DEPLASMAN KRALI

Atiker Konyaspor iç sahada oynadığı zorluk derecesi yüksek maçlarda kaybettiği puanları bu sezon deplasmanlarda telafi etti. Antalyaspor beraberliği ile deplasman serisine başlayan Anadolu Kartalı, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor’u mağlup ederek 3 deplasman maçında 7 puan toplamayı başarmıştı. İzmir deplasmanında Göztepe’ye mağlup olan yeşil beyazlılar buna rağmen ligin deplasmanda en fazla puan toplayan takımı olmayı başarmıştı. Konyaspor Rize deplasmanından 3 puanla dönmesi durumunda dış sahada 2 puan ortalaması yakalayarak büyük bir başarıya imza atacak.

RAKİPTE ÖNEMLİ EKSİKLER

Atiker Konyaspor’un bu hafta deplasmanda karşılaşacağı Çaykur Rizespor’da önemli eksikler bulunuyor. Sezon başında Osmanlıspor’dan transfer edilen Musa Çağıran ve Aminu Umar sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Takımın diğer önemli isimleri Braian Samudio ve Marwane Saadane ise kart cezası nedeniyle Konyaspor’a karşı oynayamayacak. 

Konyaspor’a karşı sakatlıkları nedeniyle oynayamayacak olan Aminu Umar ve Musa Çağıran sezon başında Konyaspor’un uzun süre transfer gündemini meşgul etmiş ancak son anda Rizespor’a transferi gerçekleşmişti.

FIRSATTAN İSTİFADE

Evinde oynadığı maçlarda iyi bir performans ortaya koymasına rağmen istediği sonuçları alamayan Atiker Konyaspor, Bursaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş maçlarından 2 puan çıkarabilmişti. Deplasman performansı ile ayakta kalan Anadolu Kartalı, yine bir deplasman galibiyeti ile üst sıralarda kalmanın hesaplarını yapıyor. Rizespor’un ardından yine evinde zorlu Başakşehirspor maçına çıkacak olan Konyaspor, evindeki puan kaybı ihtimaline karşı eksik rakibini yenerek olası puan kaybını tolere etmenin peşinde.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim