Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan Konyaspor olağanüstü genel kurul toplantısının ardından Kulüp 2. Başkanı Selçuk Aksoy açıklamalarda bulundu. İlk olarak yeni yönetim kurulunun Konyaspor’a hayırlı olmasını dileyen Aksoy, transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Transfere Riad Bajic’i kiralayarak başlayan Konyaspor’un, satın alma opsiyonu da koydurduğunu dile getiren 2. Başkan, Bajic dışında forvet transferi yapmayacaklarını ve genç oyuncuları kampa götüreceklerini söyledi. Selçuk Aksoy, milli takımda yine sakatlanan Hurtado hakkında da konuştu.

İNŞALLAH BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞARIZ

Konyaspor 2. Başkanı Selçuk Aksoy, konuşmasının başında yeni yönetim kurulunun hayırlı olmasını dileyerek, “Yeni seçilen yönetim kurulumuz inşallah Konya ve Konyaspor’umuza hayırlı olur. Konyaspor tarihinde ilk kez bu kadar katılımın olduğu bir tüzük değişikliği ve seçim yaşandı. Ben burada bizi yalnız bırakmayan delegelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah yeni dönemde de Allah bize başarıdan başarıya koşmayı nasip eder” dedi.

BAJİC GELDİ, TRAORE GİTTİ

Transferi Bajic ile açtıklarını ve bazı oyuncular ile yollarını ayırdıklarını belirten 2. Başkan Aksoy, “Transfer çalışmalarına başladık. Hocamızın verdiği rapor doğrultusunda biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Her zaman olduğu gibi hazırlık kampına yapacağımız transferleri yetiştirmeye çalışacağız. Transferde tabi mali durum ve transfer bütçesi önemli. Riad Bajic’in kulübü Udinese ile kiralık olarak anlaştık. 1 yıllık kiralık olarak bizde oynayacak. 1 yıl sonunda satın alma opsiyonunu da aldık. 7 Milyon Euro civarında bir bonservis bedeli var. Yeni sezonda takımızda bazı değişiklikler olacak, bununla alakalı çalışmalara başladık. Sözleşmeli oyuncularımız ile yola devam ediyoruz. Bitenlerde ise Traore ve Fofana var. Traore ile yollarımızı ayırdık. Fofana’ya teklifimiz yaptık, ondan gelecek olan cevabı bekliyoruz. Listemizde olan oyuncular var, onlarla da görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

GENÇ OYUNCULAR KAMPA KATILACAK

Konyaspor ile sözleşmesi bulunan ve alt liglerde kiralık olarak forma giyen genç oyuncuların kampa götürüleceğini ifade eden Aksoy, bu oyuncuların takımda kalmasını istediğini dile getirerek, “Hedefimiz daha genç ve altyapıdaki oyuncularımızı kadromuza kazandırmak. Forvette şu an Mücahit ve Erdon var. Onlar takımımızın gözbebeği. Kamp dönemini iyi geçirirlerse, hedefimiz iyi futbolcu olarak onları takımımıza kazandırmak. Hocamız da bu iki oyuncuyu kullanacak. Tabi her şey kampta ve sezon içinde belli olur, planlar bazen değişebiliyor. Bunun dışında bir kanat oyuncusu alacağız. Stopere bir takviye yapacağız. Alt liglerde kiralık olarak oynayan genç oyuncularımız var. Ali Yaşar, Savaş Polat, Abdülkerim Bardakçı ve Kadir Kaan gibi, bu oyuncularımızı kampa götüreceğiz. Takımızda kalmaları en büyük ümidimiz” şeklinde konuştu.

HURTADO BİZİM TRANSFER ŞANSSIZLIĞIMIZ

Açıklamasının sonunda milli takımda bir sakatlık daha yaşayan Paolo Hurtado’ya değinen Selçuk Aksoy, oyuncunun kampa yetişeceğini belirterek, “Hurtado bizim bu sezon yaşadığımız transfer şanssızlığı diyebiliriz. Aslında iyi bir oyuncu. Bizden önceki dönemlerinde 34-35 maçı var, bize geldiğinde bir sakatlığı da yoktu. İlk hazırlık döneminde milli takımda sakatlandı. 9 haftanın aranın ardında hocamız dal ligin ikinci yarısı için transferimiz Hurtado demişti ama hazırlık maçındaki ters bir hareketi ile yine sakatlandı. Sezon bitti, tam kazandık derken malumunuz milli maçta yeniden sakatlandı. Bu tamamen talihsizlik, oyunun da psikolojisinin iyi olmadığını düşünüyoruz. Kendisi bize raporlarını gönderdi. Ayağında bir kırık var ama çok önemli bir kırık değil. Ameliyattan 1 ay sonra kampa katılacağını tahmin ediyoruz. Hepimiz üzüldük ama elde olmayan nedenler bunlar. Taraftarımızın da beklentisi var, umarım seneye iyi bir Hurtado olarak geri döner” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ