Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki üçüncü maçında bugün Avusturya temsilcisi Salzburg'u konuk edecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonundan Craig Pawson yönetecek. Müsabaka, TRT 1 ve Tivibu Spor 2'den naklen yayınlanacak.  Gruptaki ilk karşılaşmasında Fransa temsilcisi Olympique Marsilya'ya deplasmanda 1-0 yenilen Atiker Konyaspor, ikinci haftada konuk ettiği Portekiz ekibi Vitoria karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle, Avrupa kupalarındaki ilk 3 puanına ulaşmıştı.

Grup lideri Salzburg ise ilk hafta deplasmanda Vitoria ile 1-1 berabere kaldı, ikinci maçta evinde Olympique Marsilya'yı 1-0 mağlup etti.   I Grubu'nun üçüncü haftasındaki diğer maçta Olympique Marsilya, Vitoria'yı ağırlayacak. Anadolu Kartalı Salzburg’u mağlup ederek grupta iddialı bir konuma gelmek istiyor.

AVRUPA’DAKİ 9. MAÇ

Atiker Konyaspor, bugünkü karşılaşmayla Avrupa kupalarında 9. sınavına çıkacak.  Avrupa arenasında ilk kez geçen sezon mücadele eden Konya temsilcisi, tamamı UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı toplam 8 maçta birer galibiyet ve beraberlik alırken, 6 karşılaşmada yenildi. Atiker Konyaspor, bu maçlarda attığı 4 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü. 

AKÇAY: İYİ BİR DURUŞ GÖSTERECEĞİZ

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda bugün iç sahada Avusturya temsilcisi Salzburg'la yapacakları maça ilişkin, "İnşallah bugün saha içerisinde iyi bir duruş gösteren takım olacağız. Sporcu arkadaşlarımız da iyi bir performans göstererek buradaki yerimizi belli edecek." dedi.  

Akçay, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, UEFA Avrupa Ligi'nde bugün karşılaşacakları Salzburg takımının yaş ortalamasının 23,8 olduğunu, bu nedenle de dinamik bir ekibe karşı oynayacaklarını söyledi.  Futbolcularının fiziki olarak iyi durumda olduğunu vurgulayan Akçay, "Galatasaray müsabakasında bunu gördük. Ancak taktik olarak ve bireysel olarak bazı hatalar yapmaya devam ediyoruz. Bunların üstesinden gelebiliriz." diye konuştu. 

Bu akşam çok iyi bir müsabaka olacağını ifade eden Akçay, "İnşallah bugün saha içerisinde iyi bir duruş gösteren takım olacağız. Sporcu arkadaşlarımız da iyi bir performans göstererek buradaki yerimizi belli edecek. Yani Avrupa'daki yerimiz neresidir belli edeceğiz. Öyle bir müsabaka oynayacağız." değerlendirmesinde bulundu.  Akçay, Süper Lig'deki yerlerinin yadırganmasının normal olduğunu ancak bu durumu iyileştirip daha yüksek seviyelere çıkacak potansiyele sahip olduklarını sözlerine ekledi. 

MİLOSEVİC:  "3 PUAN ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Konyasporlu futbolcu Deni Milosevic ise Salzburg'un iyi bir takım olduğunu belirterek, "Taraftarlarımızın önünde, onların verdiği güçle oynayacağız. İyi bir performans sergileyerek iyi bir sonuç almak için mücadele edeceğiz. Galibiyet için oynayıp 3 puanı almaya çalışacağız." diye konuştu. 

AA

Editör: TE Bilişim