Torku Konyaspor’da, Pazartesi akşamı iç sahada, lider Kayseri Erciyesspor ile oynanacak maçın hazırlıkları dün başladı. İstanbul deplasmanında Kartalspor ile berabere kalarak puanını 14’e çıkartan ve 11. haftayı gol farkıyla 12. sırada kapatan yeşil-beyazlılar bir günlük izinin ardından dün akşam Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde yaptıkları çalışmayla Erciyes maçı hazırlıklarına start verdiler. Bugün muhtemelen sabah ve akşam olmak üzere çift antrenman yapacak olan kartallar, hazırlıkları Pazar günü ter idmanıyla tamamlayarak tesislerde kampa girecekler. Torku Konyaspor’da, Denizli maçında kırmızı kart gören ve i maç ceza alan Ali Turan ile takımla birlikte çalışmalara katılan ve Kartalspor maçının 18 kişilik kadrosunda yer alan Erkan teknik adamlar görev vermesi halinde Erciyesspor’a karşı forma giyebilecekler. İshak ve Semih’in tedavileri ise sürüyor.
Geçtiğimiz yıl tranfser yasağı ile boğuşarak ligde kalmasına bile zor bakılan Konyaspor 11 hafta sonunda 18 puan toplayarak sıralamada 6. basamakta yer almıştı. Yeni sezona transfer yasağı kalkmış ve rahatlamış bir şekilde başlayan yeşil-beyazlı ekip geçen sezona oranla bu sezondan daha umutluydu. Ancak Torku Konyaspor geride kalan 11 haftada  büyük hayal kırıklığı yaşattı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçlarda 14 puan toplayarak 12. sırada yer aldı. Torku Konyaspor oynadığı 11 maçta sadece 3 galibiyet alabildi. Yeşil-beyazlı ekip kalan   8 maçta ise 5 beraberlik 3 yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 11 kez havalandırırken kendi kalesinde 13 gol gördü.
Konyaspor 2011-2012 sezonunda ise 11 hafta sonunda 18 puan tolayarak averajla 6. basamakta yer almıştı. Tüm zorluklara rağmen alt yapıdan A takıma aldığı oyuncularla 11 hafta  sadece 1 yenilgi aldı. Diğer 10 maçta ise 4 galibiyet 6 beraberlik aldı. Bu maçlarda rakip kaleleri 9 kez havalandıran Torku Konyaspor kalesinde sadece 5 gol gördü. Geride kalan sezonda 11 maçın 5'ini evinde oyanayan yeşil-beyazlı ekip bu maçların 2 'sini kazanırken 2'sinde berabere kaldı.
Konyaspor tek maçta ise sahadan yenilgi ile ayrıldı. Dış sahada ise hiç yenilgi yüzü görmeyen Torku Konyaspor oynadığı 6 maçta 2 galibiyet 4 beraberlik aldı. Dış saha maçlarında 6 gol atan yeşil-beyazlı kalesinde ise 3 gol gördü. İç sahada ise 3 gol attı 2 gol yedi. Bu sezon sahasında 5 maç oynayan Torku Konyaspor evinde sadece 1 galibiyet alabildi. 2 maçta rakipleri ile berabere kalan yeşil-beyazlı ekip 2 maçta ise rakiplerine boyun eğdi. Bu maçlarda 5 gol atan Konyaspor kalesinde 7 gol gördü.  Yeşil-beyazlı ekip dış sahada oynadığı 6 maçta  2 galibiyet 3 beraberlik 1 yenilgi aldı. Bu maçlarda 6 gol atan Konyaspor kalesinde ise 6 gol gördü. Geçtiğimiz yıl yasaklarla boğuşan ve istediği kadroyu kuramayan Konyaspor bu sezon istediği kadroyu kurmasına rağmen istediği başarıyı geride kalan 11 haftada elde edemedi.
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, ''Kayseri Erciyesspor maçıyla yeni bir seri yakalayıp üst sıralara çıkmak istiyoruz'' dedi. Özkara, yaptığı açıklamada, üst üste oynadıkları 2 deplasman maçından da beraberlikle döndüklerini, maçları rakibe pozisyon vermeden tamamladıklarını belirtti. Rakibe pozisyon vermemenin yanında önemli gol pozisyonları da bulduklarını vurgulayan Özkara, ''Alınan sonuçlar kesinlikle oynadığımız oyunun karşılığı değil. Futbolcularım bugüne kadar deplasmanda ve iç sahada çok iyi mücadele ettiler. Tek sıkıntımız; girdiğimiz pozisyonları değerlendirememek'' diye konuştu. Pazartesi günü Kayseri Erciyespor ile kendi sahalarında önemli bir maça çıkacaklarını aktaran Özkara, Kayseri ekibinin güçlü ve tecrübeli bir kadrosunun olduğunu dile getirdi. Konyaspor'da da çok iyi futbolcuların olduğuna dikkati çeken Özkara, ''Biz kazanmak isteyen tarafız. Güzel bir maç olacak. Puan kaybına tahammülümüz yok. 3 puanlı sistemde 7-8 puan farkın önemi yok. Kayseri Erciyesspor maçıyla yeni bir seri yakalayıp üst sıralara çıkmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı. Torku Konyaspor A2 takımı teknik sorumlusu Seyfi Erkan önceki gün geçirdiği rahatsızlıktan dolayı hastaneye kaldırıldı. Meram Eğitim Araştırma Hastanesi Dahiliye servisinde tedavi altına alınan erkan’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve bugün taburcu edileceği öğrenildi.
SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim