Konyaspor Yönetim Kulu Üyesi ve komite başkanı Mustafa Oral, komite hakkın ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Oral, hedeflerinin iyi bir ekonomik alt yapı oluşturarak, Konyaspor'u daha ileriye taşımak olduğunun altını çizdi

Konyaspor'dan kurumsal hamle. Kurumsal alt yapısını tamamlayıp, Konyaspor'u daha ileriye taşımak isteyen Konyaspor yönetimi, komiteler halinde çalışmalarına başladı. Farklı branşlarda yönetimdeki isimlerden oluşturulan komiteler, Konyaspor'un geleceğini inşa etmek için kolları sıvamış durumda. komitelerden bir tanesi olan İcra komitesi, maddi anlamda Konyaspor daha ileriye taşımak adına girişlerde bulunmaya başlamış durumda. Yönetimde yer alan isimden oluşan İcra Komite Mustafa Oral başkanlığında ve komitede yer alan diğer isimler Ahmet Baysar, Cafer Başoda, Hüseyin Polat ve Ali Kaya ile hayata geçmiş durumda. Komitenin durumunu ve hedeflerini anlatan komite başkanı Mustafa Oral, tek hedeflerinin sürdürülebilir bir Konyaspor ekonomisini hayata geçirmek ve saha sağlam temellere oturtulmuş bir Konyaspor'u kurmak istediklerini ifade etti. 

Konyaspor'da yer alan yönetimin geçici olduğunu, Konyaspor'un ise daim olacağını ifade eden Oral, "Bugün biz varız, yarın yokuz ama Konyaspor her zaman daim olacak. Konyaspor sürekliliği olan bir mali işler olsun istiyoruz. Konya'nın federasyondan ve reklam gelirlerinin yanında bir geliri yok. Biz her zaman kandile yağ damlayan bir yapının oluşturulması için çalışmalara başladık.

FARKLI PROJELERİMİZ VAR

Farklı projeleri hayata geçirmek istediklerini dile getiren Oral, "Yeni ve güzel bir stadyumumuz var. Bunun altında pasif olan ve altında hayata geçirilmeyi bekleyen iş yerleri var. Bunları hayata geçirmem istiyoruz ama şu an stadyum bize devredilmediği için bunları tam anlamıyla gerçekleştiremiyoruz. Diğer taraftan Türk Hava Yolları, hızlı tren, petrol ofisleri gibi kurum ve kuruluşlardan reklam almak. Büyükşehir belediyesinin verebileceği geçici ya da daimi emlaklar. İlçe belediyelerimizin verebileceği arsa ya da çalışma alanları vs vs vs bu örnekler çoğaltılabilir. Konyaspor'un finansal sürdürülebilirliği açısından çalışmalara ve projeleri hayata geçirmek için oluşturulmuş bir yapı bu" diye konuştu.

NEDEN ŞAMPİYONLUK OLMASIN

Oral sözlerine şöyle devam etti: "Bizim esas istediğimiz, odaklandığımız nokta, Konyaspor'umuz şehrimizin takımı bu takımı sürdürülebilir bir ekonomi ile marka takım haline getirmek. Geçen seneki sportif başarımız belli, bu sezonki sportif başarımız belli, inşallah ilk 8 içerisinde kalacağız, gidişat onu gösteriyor. Gelecek sezon da minimum harcamalar ve nokta transferler ile daha da ileriye gitmek istiyoruz. bu noktada gerekli çalışmaları izleme komitemiz yapmakta. 

Şehrin takımını bir segment atlatıp, daha ileriye bakmamız lazım. Neden takımımız gelecek sezon ilk 5'in içinde olmasın, neden daha ilerleyen yıllarda ilk 3'te olmasın, bekli de şampiyonluk, neden olmasın. Tabi bu noktada da şampiyonluk maddi imkanlarla alakalı bir durum. Biz dar bir bütçe ile çalışıyoruz ve dar bir bütçe ile güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Gayemiz Konyaspor'da daha iyi bir mali bir durum ve kendine yeten bir yapı oluşturup, Konyaspor'u daha ileriye taşımak. Tek hedefimiz ve amacımız bu. 

Tabi bu mali yapının yanında es geçilmemesi gereken bir diğer önemli nokta ise alt yapı. Buradan sağlayacağımız oyuncu kaynağı bizi hem sportif başarıya hem de ekonomik anlamda ciddi bir noktaya taşıyacaktır. Bunun için de gerekli komitemiz ve alt yapı ile ilgilenen birimlerimiz çalışmalarına devam etmekte."

SPOR SERVİSİ 

Editör: TE Bilişim