Pazar günü, deplasmanda Sakaryaspor’u Recep ve Robak’ın golleriyle 2-0 yenerek ilk galibiyetini alan yeşili-beyazlı takımda, futbolcular bugünde dinlenecek ve izin Perşembe günü sona erecek. Futbolcular öğle saatlerinden itibaren tesislerde toplanacaklar. 16 Ekim Pazar günü içi sahada Kartalspor ile oynanacak 6. hafta maçının hazırlıkları aynı gün akşam Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde gerçekleştirilecek antrenmanla başlayacak.  
Konyaspor’da, sakat olan Ertuğrul dışında eksik yok. Sakarya maçı kadrosuna alınmayan Gökhan Emreciksin’in durumu yarın akşam antrenman öncesi belli olacak. Buca maçı öncesi yedek soyunmak istemeyerek sorunu çıkartan Gökhan’ın yeniden kadro dışı bırakılması ve para cezası  verilmesi beklenmekte.  
Bank Asya 1. ligde 5. hafta Boluspor’un liderliğiyle geride kaldı. Konyaspor'un deplasmanda Sakaryaspor’u 2-0 yenerek sezonun ilk galibiyetini aldığı ve 6 puanla 11. sıraya yükseldiği ligde,  5. haftada oynanan maçlardan üçünü ev sahibi, üçünü deplasman takımları kazanırken 3 maç ise berabere sonuçlandı ve toplam 17 gol atıldı. Deplasmanda kazanana takımlar; Konyaspor, Erciyesspor ve Tavşanlı Linyitspor oldu. Konyaspor’un ilk golünü Recep atarken, Robak ise golle buluştu. Lige iddialı başlayan Karşıyaka ve Denizlispor’da düşüş bu hafta da devam etti.
Bank Asaya 1. ligde 6. haftanın ilk maçı, 14 Ekim Cuma günü Gaziantep BŞ ile Sakaryaspor arasında yapılacak. 15 Ekim Cumartesi günü; Kayseri Erciyesspor-Ç.Rizespor, Bucaspor-Denizlispor ve Adanaspor A.Ş.-Akhisar Belediye Gençlikspor maçları oynanacak. 16 Ekim pazar gününün programı ise şöyle: TKİ Tavşanlı Linyitspor-Karşıyaka. Kasımpaşa-İstanbul Güngörenspor.  Elazığspor-Giresunspor. Konyaspor-Kartalspor. Göztepe A.Ş.-Boluspor.
UVAT’TAN SPONSORLARA ÖVGÜ
Konyaspor yönetim kurulunun büyük fedakarlıklarla yoluna devam ettiğini bildiren ve yönetimin sırtındaki maddi yükün yapılan girişimler sonucunda sponsorlar sayesinde hafiflediğini belirten 2. başkan ve mali işler sorumlusu Mehmet Uvat, sponsorlara teşekkür etti.
Uvat, açıklamasını şöyle sürdürdü. "Konyaspor ortak paydasında birleşerek tüm Konya'nın kulübümüze sahip çıkmasını hedefleyerek geçtiğimiz sezondan bu yana deplasman sponsoru uygulaması başlattık. Bu sayede kulübümüze iş adamlarımızın ve firmalarımızın maddi anlamda desteklerini sağlarken kendilerini de Konyaspor etrafında bizimle birlikte olmaya davet ettik. Bu çağrımıza bugüne adar talepte bulunduğumuz herkesten olumlu yanıt aldık. Bu sezon takımımızın Kayseri Erciyesspor ile oynadığı maçın sponsorluğunu Adem Bulut İnşaat, Bucaspor karşılaşmasının sponsorluğunu Cömert Doğalgaz firması sahibi Hanifi Cömert ve ortağı Mustafa Günbaş, son olarak Sakaryaspor A.Ş. maçının sponsorluğunu ise İDS Söve ve Ayata Boya firma sahipleri Ferdi Kabakçı ve Ahmet Ayata üstlendi. Sponsorlarımızın katkılarıyla maddi anlamda bir yük, paylaşımcılık esasıyla kulübümüzün sırtından alınmış oldu. Konyaspor'a bugüne kadar maddi anlamda destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu desteklerin bundan sonrada artarak devam etmesi ve Konyaspor'un maddi anlamda yaşadığı zor günlerden bir an önce kurtulması en büyük temennimizdir. Biz görevde bulunduğumuz dönemde bu konuda ilk adımları attık ve devamını getirdik. Konyaspor, sponsorlarımızla ve kulübümüze destek veren kişi, kurum ve kuruluşlarla daha iyi olacak ve daha güzel işlere imza atacaktır." 
Editör: TE Bilişim