2. Lig'den PTT 1. Lig'e yükselen İzmir temsilcisi Göztepe, Kartal'ın sağ bek oyuncusu Fuchs ile prensipte anlaşmaya vardığını açıkladı. 

Önümüzdeki sezon PTT 1 . ligte üst sıralara oynamayı hedefleyen Göztepe, Konyasporda forma giyen 31 yaşındaki başarılı sağ bek Benjamin Fuchs ile prensipte anlaşmaya varıldı.

Bu sezon Konyaspor forması ile çok fazla forma şansı bulamayan Fuchs, zaman zaman ilk 11'de sahaya çıksa da Mesut Bakkal ve Aykut Kocaman dönemlerinde kadroda yerini sağlama alamadı.  Fuchs, bu sezon 18 defa Yeşil-Beyazlı formayı sırtına geçirirken, bu karşılaşmaların çoğunda oyuna sonradan dahil oldu. Diğer taraftan Fuchs, Konyaspor forması ile 5 tane de Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasına çıktı.

Türk statüsünde oynayabilen Fuchs, yabancı oyuncu kontenjanından etkilenmiyor. 

Benjamin Fuchs Kimdir ?

Benjamin Fuchs 20 Ekim 1983'te Almanya'da Türk anne ve Avusturyalı Baba'nın oğlu olarak doğdu. Futbola 1. FC Nürnberg altyapısında başlayan Fuchs, daha sonra SpVgg Greuther Fürth takımına geçti.

2002 yılına kadar Altyapıda oynayan oyuncu, 2006'da profesyonel sözleşme imzaladı ve SpVgg Greuther Fürth II takımına yükseldi. Bu takımla 4 sene boyunca 1005 maça çıkıp 20 gol atan Fuchs, Sercan Sararer ile dikkat çeken isimlerin başında geldi ve 2006'da A takıma alınıp 6 maça çıktı. 2006-07 sezon öncesinde ise beklediği şansı bulamadı ve SV Wehen Wiesbaden takımına geçti. Bu takımla ise 20 maça çıktı.

2007 yılında Eintracht Braunschweig takımına transfer oldu bu takımın 2. takımıyla 2012 yılına kadar 16 maça çıkıp 1 gol attı. 2007 yılında ise A takıma çıktı ve 2012 yılına kadar ligde 97 maça çıkıp 4 gol attı

Temmuz 2012'de 1.Lig'e düşen Manisaspor'a transfer oldu. Bu takımda annesinin Türk olması nedeniyle yerli statüsünde forma giyeceği açıklandı. Sezon boyunca toplamda 33 maç, 1 gol ve 3 asist performansıyla oynadı. Fuchs, sezon başında Konyaspor'a transfer olmuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim