Yerli harekatına başlayan Kartal, Serkan Kırıntılı ile kaleyi sağlama alırken, Gençlerbirliği U21 takımından Emre Can Atila'yı da transfer ederek geleceğe yatırım yaptı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor'dan kaleci Serkan Kırıntılı ile 2, Gençlerbirliği U21 takımından Emre Can Atilla ile de 3 yıllık sözleşme imzaladı. 
Zafer'de bulunan kulüp binasında yapılan imza törenine sportif direktör Murat Erdoğan ile birlikte yeni futbolcular katıldı. Törende Serkan Kırıntılı 2, Emre Can Atilla da 3 yıllık sözleşmelere imza atarak, yeşil-beyazlı bayrakla basın mensuplarına poz verdiler.
Atılan imzaların ardından açıklamalarda bulunan Torku Konyaspor Sportif Direktörü Murat Erdoğan, her iki oyuncunun da camiaya hayırlı olmasını diledi. Gençlerbirliği U21 takımından transfer edilen Emre Can Atilla'nın teknik direktör Aykut Kocaman'ın da yakından tanıdığını ve Konyaspor'un geleceğine önemli katkıda bulunacak bir futbolcu olduğuna inandığını söyledi. Serkan'ı herkesin tanıdığı, A Milli Takım'a kadar yükselmiş bir kaleci olduğunu kaydeden Erdoğan, "Böyle değerli bir oyuncuyu almaktan da ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. İnşallah camiamıza hayırlı olur" dedi.

KALEDE MUTHİŞ REKABET 

Torku Konyaspor'un Serkan Kırıntılı transferinden sonra yeşil-beyazlılarda kale sağlama alınmış oldu. Geçen sezonu Kaya Tarakçı ile çıkaran yeşil-beyazlılar devre arasında ise Felgueiras'i transfer ederek Kaya'ya alternatif yaratmıştı. Serkan'ın takıma katılması ile birlikte Konyaspor kalede rekabet had safhaya çıkacak. 

EMRE CAN GELECEĞE YATIRIM

Torku Konyaspor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Emre Can Atila 1996 doğumlu. Gençlerbirliği alt yapısından yetişen Emre Can geçen sezon Gençlerbirliği U21 takımında 27 maçta forma giydi. Emre Can ile ilgili Konya Yenigün'e konuşan Emre Can'ın Gençlerbirliği'ndeki antrenörleri, oyuncunun gelecek vadeden bir isim olduğunu hızı ile dikkat çektiğini söyledi. Gençlerbirliği alt yapısında bir başıboşluk olduğu için Konyaspor'un bu boşluktan yararlanmış olabileceğini belirten antrenörler, "İyi futbolcu olsa Gençlerbirliği bırakmazdı anlayışı yanlış olabilir" ifadelerini kullandı. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim