Türkiye Basketbol Ligi temsilcimiz Konyaspor Basketbol, ligde son olarak evinde karşı karşıya geldiği Sigortam.Net İTÜ’ye mağlup oldu. Aldığı kötü sonuçların ardından üst sıralardan kopan ve Play – Off maçları öncesi ev sahibi olma avantajını kaybeden yeşil beyazlı takım Başantrenör Cengiz Karadağ ile yollarını ayırdı. Konyaspor Basketbol, yeni bir antrenör ile anlaşarak takımdaki heyecanı yeniden üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Konya ekibi, ligde oynanan 28 maçın ardından 15 galibiyet ile 8.sırada yer alıyor.

CENGİZ KARADAĞ’A TEŞEKKÜR

Konyaspor Basketbol Takımı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Başantrenör Cengiz Karadağ ile yollarını ayırdığını açıkladı. Karadağ’a teşekkür eden yeşil beyazlı takım açıklamasında, “Basketbol Takımımız Başantrenörü Cengiz Karadağ ile bugün yaptığımız görüşmeler sonucu iyi niyet çerçevesinde karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırma kararı aldık. Cengiz Karadağ’a takımımıza vermiş olduğu katkılar nedeniyle teşekkür eder kariyerinde başarılar dileriz” ifadelerine yer verdi.

TAKIMI AYAKTA TUTAN İSİM OLDU

Son haftalarda alınan kötü sonuçların ardından Konyaspor Basketbol’un yollarını ayırdığı Cengiz Karadağ, ligin ilk haftalarında takımı ayakta tutan isim olmuştu. Selçuklu Basketbol ismi ile sezona başlayan kulüp, maddi problemlerin ardından Konyaspor’a devredildi ve yeni Konyaspor Basketbol oldu. Maddi sorunların yaşandığı dönemde Başantrenör Cengiz Karadağ, psikolojik ve taktiksel olarak takımını yarışın içinde tuttu. Ancak yapılan isim değişikliğinin ardından Konyaspor Basketbol istenilen sonuçları alamadı.

KONYASPOR’DA AZİZ BEKİR SESLERİ

Konyaspor Basketbol’da Cengiz Karadağ ile yolların ayrılmasının ardından yeni antrenör arayışı başladı. Daha önce de Konyaspor’u çalıştıran tecrübeli antrenör Aziz Bekir ile görüşen yeşil beyazlı kulübün kısa süre içinde resmi imza atması bekleniyor. Aziz Bekir, Konya’da son olarak kapanan Konyaspor Basketbol Takımı’nı çalıştırmıştı. Tecrübeli antrenör Konyaspor Basketbol şubesinde de görev aldı. 

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim