Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında evinde karşı karşıya geldiği Alanyaspor’u 2-0 ile geçen Atiker Konyaspor gözünü cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçına çevirdi. Alanya maçından aldığı 3 puanla üst sıralar için yine iddilı bir konuma gelen Anadolu Kartalı Trabzonspor’u yenerek sessiz ve derinden devam eden yükselişini sürdürmeyi amaçlıyor. Bir diğer hedef ise 2 haftadır çıkışa geçen rakibini durdurmak.

KARTAL DÜZENE GİRİYOR

Sezon başında savruk oyun yapısı ve istikrarsız görünütüsü ile dikkat çeken Atiker Konyaspor Aykut Kocaman’ın takımın başına gelmesi ile birlikte istatistiklerini de düzeltmeye başladı. Uzun süredir ligin en fazla faul yapan takımlarından biri olan Anadolu Kartalı’nın seyri değişti. Paslı oyun ve topa sahip olma istatistiklerinde de ligin en kötülerinden olan yeşil beyazlılar bu alanda hızlı ilerleme kaydetti ve istatistik sıralamasında 13. sıraya kadar yükseldi.

TRABZON’DAN EN AZ 1 PUAN

Camianın ve oyuncu grubunun Aykut Kocaman’ın gelişine verdiği olumlu reaksiyon Trabzonspor maçı öncesi umutlandırıyor. Yeni oyun anlayışına hıza uyum sağlayan Anadolu Kartalı Trabzonspor’un öldürücü hücum silahlarına karşı direnerek en az 1 puan almayı hedefliyor. Son yıllarda Trabzonspor’a karşı önemli galibiyetler elde eden yeşil beyazlılar deplasmanda öenmli bir sürpriz yapmanın peşinde.

LİG KARMAKARIŞIK

Öte yandan Süper Ligde ilginç sonuçlar alınmaya devam ediyor. Son yılların en çekişmeli sezonlarından biri yaşanırken takımların puanları birbirine çok yakın. Alınacak her 3 puan takımları bir kaç basama atlatırken, üst süte gelen olası malubiyetlerde ise her takım kendini ateş hattında bulacak. Çok büyük fırsat olarak nitelendirilen sezonda Konyaspor’un Aykut Kocaman ile neler yapacağı merak konusu.

SPOR SERVİSİ 

Editör: TE Bilişim