Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonu 7.sırada tamamlayan ve Süper Lig’e çıkacak olan ikinci takımın belirleneceği Play – Off’larda mücadele etmeye hak kazanan Konyaspor Basketbol, Play – Off çeyrek finalinde ligi 4.sırada bitiren Düzce Belediye ile eşleşmişti. Serinin ilk maçında Düzce’yi deplasmanda 80-83 mağlup eden yeşil beyazlı takım, ikinci karşılaşmada rakibini Konya’da ağırladı. Mücadeleye hızlı başlayan temsilcimiz ilk periyotta 30 sayı atarken, ilk yarıyı 40-36 önde tamamladı. İkinci yarıda da rakibine göre daha üstün bir oyun ortaya koyan Konya ekibi karşılaşmadan 68-62 galip ayrıldı ve Play – Off’ta yarı finale yükseldi.

İLK PERİYOTTA 30 SAYI ATTI

Konyaspor Basketbol – Düzce Belediye karşılaşmasına ev sahibi takım hızlı başladı. Savunmada rakibine geçit vermeyen yeşil beyazlı takım hücumda üst üste bulduğu sayılar ile farkı açtı. Karşılaşmada fark 16 sayıya kadar çıktı. Düzce Belediye’nin ilk bölümünde sonunda bulduğu basket ile maçın ilk periyotu 30-16 sona erdi. Maçın ilk 10 dakikalık bölümünde 30 sayı birden bulan Konyaspor Basketbol, ikinci periyotta hücumdaki etkinliğini yitirdi. İç ve dış atışlarda isabet oranı düşen yeşil beyazlı takım, savunmada da açıklar verince fark kapandı. İlk yarının bitimine 2 dakika kala Düzce Belediye’nin öne geçmesine rağmen, ev sahibi takım son anlarda etkili olarak yeni öne geçmeyi başardı. Maçın ilk yarısı 40-36 Konyaspor Basketbol’un üstünlüğü ile sona erdi.

FARKIN KAPANMASINA İZİN VERMEDİ

Mücadelenin ikinci yarısında da Konyaspor üstünlüğü vardı. 3.periyotta Düzce farkın açılmasına izin vermedi ancak yeşil beyazlı takım, ilk yarı sonundaki farkı korumayı başardı. Karşılaşmanın üçüncü 10 dakikalık bölümü 55-51 Konyaspor’un üstünlüğü ile geçildi. Maçın son bölümünde de Konyaspor savunmada rakibine geçit vermedi. Yeşil beyazlı temsilcimiz karşılaşmadan 68-62 galip ayrılarak Play – Off’da yarı finale yükseldi. Konya ekibinin yarı finaldeki rakibi Mamak Belediye – Ormanspor eşleşmesinin 3.maçından sonra belli olacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim