Önümüzdeki hafta sonu Boluspor deplasmanında terleyecek olan temsilcimiz karşılaşmanın hazırlıklarına başladı
Torku Konyaspor’da, Samsunspor beraberliği üzüntüye neden oldu. Süper ligden geride kalan sezon düşen rakibi karşısında en tempolu maçını oynayan yeşil-beyazlı takımda İshak’ın sakatlanması da ayrı bir üzüntü kaynağı oldu. Ligin başından buyana, iç sahada oynanan 4 maçta 7 puan kaybeden ve 9 puan ve maç fazlasıyla 7. sıraya yükselen Kartallar, Samsun karşısında sergiledikleri futbolla gelecek haftalar için de umut verdi. Neca ve Sinan’ın golleriyle 2-0 öne geçmesine karşın bunu koruyamayan Torku Konyaspor’da, bu hafta sonu deplasmanda Boluspor ile oynanacak maçın hazırlıkları ara vermeden dün gerçekleştirilen yenileme idmanıyla  başladı. Torku Konyaspor’un, Samsunspor ile Cumartesi akşamı oynadığı maçta, Konya Atatürk stadında ilk kez penaltı düdüğü çalarken, Neca sezon başından buyana 3. golünü attı. Kartal’ın yeni transferi Sinan ise ilk kez fileleri havalandırarak bu sezon golle buluştu. Konyaspor’da, Samsun maçında sakatlanan ve adalesi çeken, buz tedavisi uygulanan İshak’ın bugün MR’ı çekilecek. Sonuca göre tevdi uygulanacak. Diğer sakatlar Erdinç, Erkan, Abdülkerim’ini tedavileri de sürdürülmekte.
Konyaspor Basın Sözcüsü İbrahim Çınar, taraftarların yaptığı davranış nedeniyle bir açıklama yaptı. Samsunspor karşılaşmasının başlama düdüğünden itibaren başkan Ahmet Şan ve yönetim kurulu aleyhine hakaret dolu sözler ve küfürler eden taraftar gruplarının tek düşüncesinin kendi çıkarları olduğunu belirten Çınar, yapılanları kınadı ve bu grupları bir daha Torku Konyaspor'un maçlarında görmek istemediklerini dile getirdi. Torku Konyaspor basın Sözcüsü İbrahim Çınar, maçın başlamasıyla birlikte amaçları takımı desteklemek olmadığı apaçık ortada olan taraftar gruplarının hareketinin yanlış olduğunu, bunun Konya’ya da zarar verdiğini belirtti ve açıklamasını şöyle sürdürdü.  "Göreve geldiğimiz andan itibaren Torku Konyaspor'un sağlıklı bir yapıya kavuşturulması ve başarılı olup Süper Lig'e yükselerek kötü günleri geride bırakması adına gecesini gündüzüne katan Kulüp Başkanımız Ahmet Şan ve yönetim kurulu üyelerimiz kesinlikle bunları hak etmiyor. Sadece bedava bilet verilmemesi nedeniyle kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden bu taraftarlarımız kesinlikle Konyasporlu olamaz. Bu yapılanları kınıyoruz. Kimse para verip maça giren gerçek taraftarlarımızın ve bizlerin huzurunu bozamaz. Buna da izin vermeyeceğiz."
ŞAN: HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI
Samsunspor maçı hakemi Tolga Özkalfa'nın geçtiğimiz yıllarda Torku Konyaspor ve Konya Torku Şekerspor'un maçlarındaki sonuca etki eden yönetimlerinin kafalarındaki soru işaretlerini çoğalttığını tedirginliklerinde haklı olduklarının Özkalfa'nın maçtaki yönetimiyle ortaya çıktığını ifade eden Kulüp Başkanı Ahmet Şan, hakem hatalarıyla canlarının yanmaya devam ettiğini söyledi.
Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Samsunspor maçını yönetmekle görevlendirilen Tolga Özkalfa'nın atanmasının ardından tedirginliklerinin arttığını belirterek, "Tolga Özkalfa daha önceki yıllarda Konya Torku Şekerspor'un eski adıya Bank Asya 1.Lig'e yükselmesine engel olan Alanyaspor maçındaki sonucu direkt etkileyen yönetimi, geçen sezon Akhisar Belediyesi Gençlik ve Spor ile sahamızda oynadığımız maçta vermediği ve galibiyetimize engel olan penaltı ve maçta kaybettiğimiz 2 puanla Süper Lig'e çıkamayışımıza neden oldu. Maçtan önceki düşüncelerimizde haksız olmadığımız ortaya çıktı. Tolga Özkalfa maç içerisinde verdiği kritik ama dikkat çekmeyen faul kararları ve göstermediği kartlarla ince ince sonuca tesir etti. Kendisi hakkındaki düşüncelerimizde yanılmadığımızı gördük. Kısacası canımız bir kez daha yandı. Artık söyleyecek fazla bir şey yok. Bir kezdaha tekrarlamak istiyorum. Biz artık hakemlerin saha sonuçlarına direkt tesir ettiği maçlara şahit olmak istemiyoruz" dedi.
SPOR SERVİSİ
Editör: TE Bilişim