Sezona tedirgin bir başlangıç yapan İttifak Holding Konyaspor son haftalarda vites yükseltmeye başladı. Milli araya 2 galibiyet ile giren Konyaspor, hem takım olarak hem de oyuncular bazında istatistiklere damga vururken, gözler milli ara sonrası oynanacak zorlu maçlara çevrildi

TFF Süper Lig’e tedirgin bir başlangıç yapan ve maç kazanmakta zorlanan Konyaspor milli ara öncesi oynadığı son 2 maçı kazanarak özgüven kazandı. Sezon başında özellikle gol yollarında yaşadığı sıkıntıyı aşan Anadolu Kartalı, giderek ritmini buluyor. Pek çok istatistik kaleminde hem takım olarak hem de oyuncu bazında lige damga vuran Anadolu Kartalı’nda gözler milli ara sonrası oynanacak zorlu maçlarda. Yeşil beyazlılar galibiyet serisini sürdürerek üst sıralara olan tırmanışını sürdürmek istiyor. 

İYİ OYUN SIKINTILI BAŞLANGIÇ

Sezona Ankaragücü, Galatasaray ve Antalyaspor beraberlikleri ile başlayan Konyaspor, 3 hafta sonunda sadece 3 puan toplayabilmişti. Oyun olarak iyi olmasına rağmen bunu skora yansıtmakta zorlanan Anadolu Kartalı, ilk 3 maçın ardından çıktı deplasman serisinde Denizlispor’u mağlup ederken, Göztepe’ye can sıkıcı bir oyunla mağlup olmuştu. 

Süper Lig’de 5. Hafta itibari ile istediği puan seviyesini yakalayamayan Konyaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa galibiyetleri ile adeta vites yükseltti. 2 hafta üst üste kazanarak üst sıralara tırmanan Konyaspor, Göztepe maçı haricinde ortaya koyduğu iyi futbolun da karşılığını almış oldu. 

İSTATİSTİK CANAVARI KONYASPOR

Son 2 haftada aldığı galibiyetlerle puan tablosundaki yerini düzelten Konyaspor, pek çok istatistik alanında lige damgasını vurdu. Takım oyununu sahaya iyi yansıtan Konyaspor, şut ve pas istatistikleri ile öne çıktı. Son maçlarda gol sorununu çözen yeşil beyazlılar, az gol yiyen takımlardan biri olarak dikkat çekti. 

Takım oyununun yanı sıra Konyaspor’da bireysel performanslar da dikkat çekiyor. Kaleci Serkan, tecrübeli savunma oyuncusu Ali Turan, yeni transfer Miya farklı kategorilerdeki istatistikleri ile öne çıkıyor. 

Kaleci Serkan Kırıntılı ligin kurtarış yüzdesi en fazla kalecisi olurken, Ali Turan’ın savunma ve pas performansı ile Konyaspor’u ayakta tutan isim oldu. Yeni transfer Farouk Miya ise gollerinin yanı sıra ligin en çok koşan oyuncularından biri olarak dikkat çekti. 

KONYSAPOR’U KRİTİK MAÇLAR BEKLİYOR

Milli arada hazırlıklarını sürdüren Konyaspor’u, aranın ardından zorlu maçlar bekliyor. Ligin 8. Haftasında Konyaspor evinde ligin formda takımlarından Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Ardından Fenerbahçe deplasmanına çıkacak olan Anadolu Kartalı, Gençlerbirliği ile eve dönerken, deplasmandaki Sivasspor ve iç sahadaki Beşiktaş maçları, Yeşil Beyazlılar’ın yönünü tayin edecek. 

ESKİŞEHİRSPOR’U AĞIRLAYACAK

Milli aranın ardından Yeni Malatyaspor’u evinde ağırlayacak olan Konyaspor bu maçın hazırlıklarını sürdürürken, milli arayı da boş geçmeyecek. Anadolu Kartalı bugün evinde özel maçta Eskişehirspor’u ağırlayacak. Saat 17.00’de başlayacak karşılaşma Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda oynanacak. Tribünlerin bir kısmı ücretsiz olarak taraftara açılacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim