12 yıldır İstanbul temsilcisine karşı galibiyet alamayan Anadolu Kartalı en son 2007 yılında kazanmıştı. O maçtan sonra oynanan 15 maçın 9’unu kaybeden Yeşil Beyazlılar, 6 kez sahadan beraberlikle ayrıldı

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor bugün deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Zorlu mücadele öncesinde iki takımın arasında oynanan maçlara bakıldığında Konyaspor’un rakibine şansının tutmadığı görülüyor. Anadolu Kartalı son olarak 2007 yılında mağlup ettiği rakibini 12 yıldır yenmeyi başaramadı.

15 MAÇTIR KAZANAMIYOR

2007-2008 sezonunun ilk yarısında rakibi ile karşılaşan Konyaspor, maçı 3-2 kazanmayı başarmıştı. Bu maçın ardından iki takım arasında 15 maç oynandı. Konyaspor bu maçların hiçbirinde kazanmayı başaramadı. En başarılı olduğu dönemlerde bile rakibi karşısında varlık gösteremeyen Konyaspor, bu maçların 9’unda sahadan mağlubiyetle ayrıldı. İki takım arasında oynanan 6 karşılaşmada ise kazanan çıkmadı.

KONYASPOR 7 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Medipol Başakşehir karşısında yıllardır başarılı olamayan Konyaspor bugünkü karşılaşma öncesinde oldukça sıkıntılı durumda. Son oynanan 7 lig maçından 3 puan çıkarmayı başaramayan Anadolu Kartalı, bu süreçte kupadan da elenmişti.

Oldukça sıkıntılı bir dönemden geçen Yeşil Beyazlılar bugünkü maçta bir yandan rakibi karşısındaki şanssızlığını kırmaya çalışacak, diğer yandan da içinde bulunduğu kötü seriye son vermek için mücadele verecek.

12 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Öte yandan Medipol Başakşehir ligde 12 maçtır kaybetmiyor. Ligdeki en uzun kaybetmeme serisinin sahibi olan İstanbul ekibi, son olarak ligin 2. Haftasında iç sahada Fenerbahçe’ye kaybetmişti. Medipol Başakşehir bu maçtan sonra çıktığı 12 maçta 7 galibiyet 5 beraberlik aldı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim