Mesut Bakkal'ın gelişi ile birlikte bambaşka bir kimliğe bürünen Kartal'da sezon başı hedefi revize edilebilir

Spor Toto Süper Lig'in 19. Haftasında evinde ağırladığı Sivasspor'u iyi bir oyun ve 3 golle mağlup etmeyi başaran Torku Konyaspor'da yüzler gülüyor. İlk yarının son maçları ve ikinci yarının başında ortaya koyduğu performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Kartal gözünü yükseklere dikti. Mesut Bakkal'ın takımın başına gelmesi ve devre arası transferleri ile farklı bir kimliğe bürünen Konyaspor düne kadar düşmeye aday takımlar arasında gösterilirken bugün üst sıraları zorlayabilecek ekipler arasında yerini aldı.

YÜKSELİŞ MESUT BAKKAL İLE BAŞLADI

İlk yarıya istikrarsız bir giriş yapan Torku Konyaspor evinde kazandığı maçlarla ayakta kalıyordu. Kazandığı maçlarda bile tedirgin futbolu ile dikkat çeken Konyaspor içerideki Karabükspor maçı ile tamamen dibe vurmuş ve umutsuzluğa bürünmüştü. O maçtan sonra teknik direktörü Uğur Tütüneker ile yollarını ayıran ve takım içi sorunlara son veren Konyaspor takımın başına da tecrübeli teknik adam Mesut Bakkal'ın getirmişti. Mesut Bakkal'ın gelişi ile bir anda toparlanan Konyaspor ilk yarının sonunda iyi futbol ve Kayserispor ve Eskişehirspor maçlarından aldığı puanlarla tehlikeli bölgeden sıyrılmayı başarmıştı.

FENERBAHÇE MAÇI İŞARET FİŞEĞİ

Devre arası transferlerinde bir çok Süper Lig kulübünün aksine akıllıca davranarak sadece eksik mevkilere oyuncu alan yeşil beyazlı takım Hleb gibi önemli bir transfere de imza atarak hem marka değerini artırmış hem de takıma yeni bir hava kazandırmıştı. İkinci yarıya Fenerbahçe maçı ile başlayan Konyaspor maçı kaybetse de ortaya koyduğu mücadele ile spor kamuoyunun dikkatini çekmişti. Kartal Fenerbahçe maçındaki performansın tesadüf olmadığı son oynanan Sivas maçında gösterdi. İyi futbol ve farklı bir skorla rakibini sahadan silen Konyaspor bir anda Süper Lig'in gündemine oturdu.

HEDEF ÜST SIRALAR

Sİvasspor maçından sonra Torku Konyaspor'da yüzler gülüyor. 23 puanla 13. Sıraya yükselen Kartal galibiyetin yanı sıra ortaya koyduğu performansla gelecek adına umut verdi. Sezon başında hedefi ligde kalmak olarak belirleyen Konyaspor san 4 maçta alınan 2 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle birlikte gözünü üst sıralara dikti. Torku Konyaspor'un bu performansı devam ettirmesi halinde sezon sonunda ligi hiç tahmin edilemeyecek yerlerde bitirebileceği konuşuluyor.

DEPLASMAN GALİBİYETİ ŞART

Torku Konyaspor'un Sivasspor maçından sonra camiaya olumlu bir hava hakim olsa da Kartal'ın dış saha performansı düşündürücü. Evinde topladığı 21 puana karşılık deplasmanda sadece 2 puan alabilen Konyaspor'un üst sıralara tırmanabilmesi için deplasman galibiyeti alması şart. Gelecek hafta Kasımpaşa deplasmanına çıkacak olan yeşil beyazlıların güçlü rakibini yenmesi ve ertesi hafta oynanacak içerideki Elazığspor maçında da evindeki başarılı performansını sürdürmesi durumunda hem düşme mücadelesi defterini büyük ölçüde kapatacak hem de kendini üst sıralara tırmanma mücadelesi verirken bulacak.

SOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim