Skordan çok Konyaspor’un etkisiz görüntüsü dikkat çekerken Anadolu Kartalı 11. hafta sonunda 13 puanda kaldı. Yeşil Beyazlılar’ı milli ara sonrası zor bir fikstür bekliyor

Süper Lig’in 11. Haftasında deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile karşılaşan İttifak Holding Konyaspor yine istediğini alamadı. Mağlubiyetin yanı sıra Konyaspor’un etkisiz oyunu taraftarı adeta kahretti. 11 haftanın sonunda 13 puanda kalan Anadolu Kartalı’nı milli ara sonrasında zorlu bir fikstür bekliyor. Yeşil Beyazlılarda tek umut milli arada teknik heyetin durumu hakimiyetleri altına alması.

BEŞİKTAŞ MAÇI İLE BAŞLAYAN ZORLU FİKSTÜR

Son olarak Sivasspor’a mağlup olarak büyük düşüşünü sürdüren Konyaspor’u milli aranın ardından zorlu bir fikstir bekliyor. Beşiktaş maçı ile ilk yarının son 6 maçlık serisinde başlayacak olan Konyaspor, siyah beyazlıların yanı sıra Başakşehir, Alanyaspor ve Trabzonspor gibi güçlü takımlarla karşılaşacak. Anadolu Kartalı Beşiktaş, Gazişehir ve Trabzonspor ile iç sahada karşılaşırken, Rizespor, Başakşehir ve Alanyaspor ile deplasmanda mücadele edecek.

KOCAMAN: TAMAMEN KIRILGAN BİR YAPIDA OLDUK

Sivasspor’a 2-0 yenilen Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Sivasspor her şekilde galibiyeti hak etti. Mete Kalkavan’ın da skoru etki eden bir durumu olmadı” dedi.
Maçın ardından konuşan Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sivasspor’a karşı oynamanın zor olduğunu ifade etti.
Kocaman, şu ifadeleri kullandı: “Maça dair en önemli özellik en önemli durum, son haftalarda morali ve öz güveni çok yüksek bir takım. Bugün maçı kazanırsa maç fazlalığıyla lider olan bir takım. Sivasspor’u tebrik ediyorum. Maçın başından sonuna kadar hak ede bir galibiyet aldılar. Malatya maçıyla beraber başlayan arkasından Fenerbahçe ile devam eden her şeyin bütün aksiliklerin bir araya geldiği bu aksiliklerin de devam ettiği takım olarak çıktık sahaya. Bu tamamen maça da yansıdı. Sivasspor en azından bizim elimizdeki verilere göre sezonun enerjisi en yüksek maçlarından birini oynarken onu buraya çeken takım olarak da biz olduk. Özellikle 15. ve 20. dakikalardan sonra ne zaman onlar topu bize bırakmaya başlasalar, biraz onları kendi sahalarına doğru itsek, basit pas hatalarından dolayı tekrar onları oyunun içine davet ettik. İkinci yarıya ana planımıza sadık kalarak çıktık. Biraz daha o topu tutmak, topun akışını kontrol etmek zorundaydık. O penaltının verdiği anlarda daha sonra iptal edildi. O anlarda hakikaten bir girdabın içindeydik. Sonra oyundaki kontrolü elimize aldık. Sivasspor her şekilde galibiyeti hak etti. Mete Kalkavan’ın da skoru etki eden bir durumu olmadı. Kırmızı kart biraz ağır oldu. Malatya maçında olduğu gibi 10 kişi kaldıktan sonra Emre Kılınç inanılmaz bir gol attı. Sonrasında zaten oyuna tutulmuş bir takıma karşı oynamak kolay değildi. Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Malatya maçında olduğu gibi bu maçta da eksik kaldığımız andan hemen sonra kalemize gelen ilk topun gol olmasına ise ne demeli bilmiyorum. Emre Kılınç gerçekten çok güzel bir vuruş yaptı ve kimsenin bir şey yapamayacağı güzel bir gol attı. 1-0’dan sonra ise bizim adımıza oyun bitti. Rakip 2-0’la maçı kazandı. Kasımpaşa maçı ile yumruk gibi girdiğimiz bir milli maç arasından sonra oynadığımız maçlardaki görüntümüzle tamamen kırılgan bir yapıda olduk. DG Sivasspor’u aldığı haklı galibiyetten dolayı kutluyorum”

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim