Spor Toto Basketbol Ligi temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol kötü gidişini sürdürüyor. Dün kendi evinde Banvit Basketbol'u ağırlayan Dev Kartal kötü bir oyun ortaya koyarak maçtan 74 – 92 mağlup ayrıldı. Kartal bu sonuçla birlikte düşüşünü sürdürdü ve 11 puanda kaldı

Yeşil-beyazlı temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol mağlubiyet serisini sürdürüyor. Kendi evinde iki hafta üst üste yenilen Kartal, geçtiğimiz hafta Galatasaray'a deplasmanda kaybetmişti. Bu hafta evinde Banvit Basketbol'u ağırlayan ve taraftar desteğini de arkasına alan Torku Konyaspor Basketbol kötü bir ortaya koydu ve maçtan mağlup ayrıldı. Maçın başından sonuna kadar varlık gösteremeyen temsilcimiz ilk yarıyı 30 – 43 geride kapattı. İkinci yarıda da kötü oyununu sürdüren Yeşil-beyazlılar maç sonunda 92 – 74 mağlup oldu.

İLK YARI

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 9. Haftasında temsilcimiz Torku Konyaspor Basketbol sahasında Banvit'e 74-92 mağlup oldu.Mücadele her iki takımın karşılıklı sayılarıyla başladı. Periyodun ortalarında hücum ataklarından eli boş dönen Torku Konyaspor Vidmar ve Nusret'in sayılarına engel olamayarak 10-14 geriye düştü. Pota altında Vidmar'ın etkili oyunu ve Fortson'un başarılı dış atışlarıyla Banvit periyodun bitimine 2 dakika kala farkı 7 sayıya kadar çıkardı. (12-19) Kalan dakikalarda Bremer'in 3 sayılık atışıyla farkın açılmasını önleyen Torku Konyaspor ilk periyodu 17-21 yenik kapattı.
Maçın ikinci periyoduna Bremer'in 3 sayılık basketiyle Torku Konyaspor'a Banvit, Slaughter'in 3 sayılık atışıyla karşılık verdi. Periyodun ortalarına doğru her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, Banvit Carmichael ve Nusret'in basketleriyle farkı 10 sayıya çıkardı. (24-34) Torku Konyaspor aldığı mola sonrasında da isabetsiz atışlarını sürdürürken Banvit Nusret'in etkili oyunuyla skoru 26-39 yaptı. Tucker ve Williams ile farkı kapatmak isten ev sahibi takıma Nusret, Moerman ve Carmichael'in sayılarıyla cevap veren Banvit devreyi 43-30 galip kapattı.

İKİNCİ YARI

Üçüncü periyotta da Banvit üstün oyununu sürdürürken, Vidmar ve Johnson ile sayılar buldu. Yeşil-beyazlı takım Plisnic ve Tucker ile karşılık vermeye çalışsa da Banvit farkın kapanmasına izin vermedi. Banvit, ev sahibi takımın top kayıplarını iyi değerlendirerek Slaughter, Carmichael, Vidmar ve Moerman ile sayılar bulmaya devam etti. Johnson ve Moerman'ın üst üste isabetli 3 sayılık atışlarıyla farkı 22 sayıya çıkaran Banvit final periyoduna 47-69 önde girdi.Karşılaşmanın final periyoduna Doğukan ve Merthan'ın sayılarıyla farkı kapatmaya çalışan Torku Konyaspor, Banvit Slaughter, Stephens ve Moerman ile cevap verdi. Maçın bitimine 6 dakika kala Banvit Baş Antrenörü Selçuk Ernak hakeme itirazdan oyundan ihraç edildi. Kalan dakikalara her iki takımda karşılıklı sayılar bularken Banvit 22 sayılık farkı korudu. Banvit kalan dakikalarda farkın kapanmasına izin vermeyerek salondan 92-74 galip ayrıldı.

İHA

Editör: TE Bilişim