TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden 2. Lig temsilcimiz 1922 Konyaspor, sezona kötü başlamasına rağmen, ikinci yarıda çıkışa geçerek ateş hattından kurtulmayı başardı. TFF 2. Lig Beyaz Grupta sezona Abdurrahman Baysangur, yönetiminde başlayan Yeşil-Beyazlılar ligde iyi oynadığı karşılaşmalarda bir türlü sonuca ulaşmakta zorluk çekti. Aldığı kötü sonuçlardan sonra küme düşme hattına gerileyen Yavru Kartal, Abdurrahman Baysangur’la yollarını ayırıp takımın başına Hakan Yavuz’u getirmişti. Hakan Yavuz, yönetiminde de istediğini alamayan 1922 Konyaspor, ligin ilk yarısını 14 puanla küme düşme hattında tamamlamıştı. Devre arasıyla beraber radikal kararlar alan Yeşil-Beyazlılar, Hakan Yavuz’la da yollarını ayırdı üst üste başarısız sonuçlar alan 1922 Konyaspor yönetimi de istifa etmişti.  İkinci yarıda ise başkanlık görevine Zahir Renklibay’ın gelmesiyle beraber Yeşil-Beyazlı yönetim teknik adamlık görevine ise Salih Eken ve ekibini getirdi. İyi bir devre arası kampı geçiren Yavru Kartal ikinci yarıda çıktığı 11 maçta 19 puan toplayarak ligde 13. sıraya kadar yükseldi. Bu sonuçla beraber 1992 Konyaspor ateş hattından da kurtulmuş oldu.

PROGRAMA UYUYORUZ

Koronavirüs nedeniyle karantina döneminde neler yaptığını açıklayan 1922 Konyaspor’ın başarılı orta sahası, “Evde vakit geçiriyoruz. Kulübün bizlere gönderdiği program doğrultusunda antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Fiziksel olarak geriye gitmemek için çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

YENİ BİR TAKIMDIK

1922 Konyaspor’un bu sezon ilk yarı ve ikinci yarı performansını değerlendiren İbrahim Serdar Aydın, “İlk yarı bizim adımıza işler hiç iyi gitmedi. Birçok problem yaşadık. Hocalarımız değişti. Yönetim değişti. Yeni bir takımdık, yeniden kurulmuş gibiydik onun sıkıntılarını da yaşadık. Ancak ikinci yarıyla iyi bir çıkış ve seri yakaladık. Ligde kalma adına da iyi işler yaptık. Şu anda da 13. sıradayız. İlk yarıya nazaran ikinci yarı itibariyle toparlandık. Her anlamda saha içinde her şey olumlu yönde ilerliyor.” dedi.

TAKIMLA ÇIKIŞA GEÇTİK

1922 Konyaspor’daki kendi performansını da değerlendiren genç orta saha, “Ben ilk yarı forma şansı pek bulamadım. Ancak ikinci yarı itibariyle hemen hemen her maçta forma şansı buldum. Onun öncesinde belirli sakatlıklar yaşadım. Onun verdiği sıkıntılarda vardı. Sonrasında ise toparladığımı düşünüyorum. Performans itibariyle de takımla birlikte bireysel olarak da çıkışa geçtik.” diye konuştu.

GÜZEL BİR ŞEHİR

1922 Konyaspor tekrar dönmesindeki sebebi de açıklayan İbrahim Serdar şunları söyledi: “Konya’yı şehir olarak sevdim. İkinci kez Konya’ya dönmemdeki en önemli sebeplerden biri bu. Güzel bir şehir. İnsanları çok iyi. Kulüp olarak da iyi olanakları var. Bu sezon tesis anlamında sıkıntılar yaşasak da çoğu ikinci lig ekiplerine göre yine de iyi olanakları ve imkanları var. Burada olmaktan dolayı mutluyum.”

KAZANMA ALIŞKANLIĞI EDİNDİK

Yeşil-Beyazlıların ilk yarıdaki sıkıntılarından da bahseden başarılı orta saha oyuncusu, konuşmasına şöyle devam etti: “İlk yarı iyi oynadığımız maçları kazanamıyorduk. İyi oynamamıza rağmen bir türlü sonuca ulaşamıyorduk. Ancak ikinci yarı itibariyle, hem bunu başardık hem de kötü oynadığımız maçlarda bile galip gelmeyi bildik. Özgüven problemimizi aştık. Kazanma alışkanlığı edindik. Kötü oynarken bile kazanabiliyoruz.”

OLUMLU YÖNDE İLERLEDİK

1922 Konyaspor’daki hoca değişiklikleri sonucu takımın nasıl bir ruh haline büründüğünü de açıklayan İbrahim Serdar Aydın, “Hiçbir futbolcu değişikliklerin sık olduğu yerde mutlu olmaz. Değişiklikler oldu. Hocalar gitti. İşini bırakanlar oldu. Görevine son verilenler oldu. Her yeni gelen isim de kendi planını ve kendi düzenini oturtmaya çalıştı. Bu anlamda da biz futbolcular buna bazen alışamadık bazen de buna alışmamız zaman aldı. Uyum sağlayamadık. Bunun da olumsuz etkilerini yaşadık. İkinci yarı ise her şey düzenli olduğu için olumlu yönde ilerledik.” dedi.

HERKESİN EMEĞİ VAR

İkinci yarıdaki takımın çıkışından da bahseden genç orta saha, “Şu an başarılı bir görüntü çizdik. Bu noktaya gelmemizde herkesin emeği var. Ancak Salih Hoca ve Mesut Ertekin’e bir parantez açmak gerek. Kişilik olarak ve bilgi olarak Salih Hoca’nın takıma etkisi çok net. Mesut Ertekin’in ise yaptığı transferler ortada. Yaptığı transferlerin takıma katkısı ortada. İkinci yarı topladığımız puanlarda ve geldiğimiz nokta da bunu gösteriyor. İkinci yarı karakterimizi ortaya koyduk.” ifadelerini kullandı.

TEKRARDAN YUKARILARA ÇIKMAK İSTİYORUM

Gelecek hedeflerinden de bahseden başarılı orta saha oyuncusu, “Fenerbahçe’de oynadığım dönemler geride kaldı. Şu an gerçekçi olmamız gerekirse hedefim tekrardan yukarılarda olmak. Fenerbahçe’de oynadım. Karabükspor’da kiralık olarak forma giydim. Ardından Ozan Tufan transferinde takas olarak Bursaspor’a gittim. Sakatlıklarım çok oldu. Ciddi sakatlıklar yaşadım ve bunlarında kariyerime etkisi epey oldu. Diğer kulüplerde eski seviyemi yakalamak için tekrardan uğraş verdim ama olmadı. Henüz 23 yaşındayım ve önümde daha zaman var ve tekrardan yukarı takımlara çıkacağım. Bu konuda da kendime güveniyorum.” diye konuştu.

AİLEM HEP YANIMDA OLDU

Futbola nasıl başladığını da anlatan İbrahim Serdar Aydın, “Küçüklüğümden beri futbol oynuyordum. Ailem bana bu konuda çok yardımcı oldu. Özellikle babamın futbola olan tutkusu beni futbola bağladı. Futbol konusunda babamın yanımda durması bana destek vermesi önemliydi.” dedi.

ÖZGÜVEN KAZANDILAR

İH Konyaspor’un bu sezonki performansından da bahseden genç orta saha, “Konya’yı sıklıkla takip ediyoruz. Gözümüz hep o tarafta. Son maçta Fenerbahçe’yi yendiler ve tekrardan özgüven kazandılar. Ancak lige verilen ara onları da etkilemiştir. Büyük şanssızlıklar yaşadılar ama bunun üstesinden geleceklerine inanıyorum. Konyaspor, tekrardan toparlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH HOCA BENİ İSTEMİŞTİ

Kariyerindeki kırılma noktasını da dile getiren 23 yaşındaki oyuncu, “Fenerbahçe’de iken Karabükspor yerine Medipol Başakşehir’e gitseydim kariyerim açısından daha farklı olabilirdi. Abdullah Avcı beni çok istemişti ancak ben Karabükspor’a gitmiştim. Eğer ki o dönem Başakşehir’e gitseydim kariyerim açısından farklı şeyler olabilirdi.” diye konuştu. 

ÇALIŞMADAN HİÇBİR ŞEY OLMUYOR

Genç sporculara da tavsiyelerde bulunan İbrahim Serdar Aydın, konuyla ilgili şunları söyledi: “Çalışmadan bir şey olmuyor. Çalışmadığınız zaman sakatlık yaşayabiliyorsunuz. Çalışmadan bir yere gelemezler. Çalışmamaları onlar için sadece zaman kaybı olur. Eğer bu işi yapmak istiyorlarsa çalışmak zorundalar. Aksi halde hiçbir şey olunmuyor. Futbolda hangi derecede oynarsan oyna fiziksel yeterliliğin yoksa gerisi gelmiyor.”

ÇOK KİTAP OKUYORUM

Boş zamanlarında neler yaptığını da açıklayan 1922 Konyasporlu İbrahim Serdar, “Boş zamanlarım şu an virüsten dolayı oldukça fazla. Ben çok kitap okurum.  Normal bir şekilde okumuyorum hat safhada kitap okuyorum. Konsol oyunlarını fırsat buldukça oynuyorum. O konuda epey oyuna vakit ayırırım. Ailemle vakit geçiriyorum.” dedi.

İDOLÜM ALEX VE EMRE’DİR

Örnek aldığı oyuncuları da açıklayan İbrahim Serdar Aydın konuşmasına şöyle devam etti: “İdol olarak Emre Belözoğlu ve Alex De Souza’yı görüyorum. O dönemlerde Emre ağabeyi sık takip ediyordum.  Alex’i de sık sık izliyordum.”

GÜZEL İNSAN

Takımdaki oyuncuları da tek kelimeyle özetleyen İbrahim Serdar Aydın, ‘En hırslı kim’ sorusuna Alperen Aydın olarak yanıt verdi. Takımda en duygusal ismi de açıklayan İbrahim Serdar, En duygusal ismin Seddar Karaman olduğunu belirtti. ‘Takımda en neşeli kim’ sorusuna ise başarılı orta saha, Ekrem Kayılıbal olarak yanıt verdi. Takımda genel olarak cimri kabul edilen Can demir Aktay’a da değinen İbrahim Serdar, Can’ın bana cimriliği olmadı ama takıma uyarak bende Can Demir Aktay, diyorum.” dedi. Salih Eken hakkında da konuşan 1922 Konyaspor’un başarılı orta saha oyuncusu, Salih Eken’i tek kelimeyle özetledi. İbrahim Serdar, Salih Eken için “Güzel insan” tabirinde bulundu.  

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim