Avrupa Ligi ile birlikte zorlu bir süreç geçirdiklerini ifade eden Çamdalı, kötü sonuçlar alındığında da taraftarın destek vermesini istedi

Konyaspor'un tecrübeli kaptanı Ali Çamdalı, Yeşil beyazlı takımın, ligin ilk yarısında hedeflediği puana ulaştığını söyledi. Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmak isteklerini ancak çok zorlu rakipler ile mücadele ederek elendiklerini dile getiren Çamdalı, büyük bir tecrübe kazandıklarını ifade etti. Konyaspor taraftarının son dönemde kırgın olduğunu söyleyen Çamdalı, "İkinci yarı daha çok desteğe ihtiyacımız var" dedi.

'ÇOK GÜZEL TECRÜBELER EDİNDİK'

"Süper Lig'in ilk yarısında istediğimiz hedefe ulaştığımızı düşünüyorum" sözleriyle açıklamasına başlayan takım kaptanı Ali Çamdalı, "Kendimize 23-25 puan arasında bir hedef koymuştuk. 24 puanla bitirdik. Maalesef son haftayı mağlubiyetle kapattık. Bu bizi üzdü. UEFA Avrupa Ligi'nde gönül isterdi ki gruptan çıkalım. Ama çok zor bir gruba düştük. Bu benim kendi düşüncem. Kamuoyu ile de bu konuda hemfikir olduğumuza inanıyorum. Güzel maçlar oldu. Bizim adımıza inanılmaz güzel bir tecrübe oldu. Mağlubiyetler tabi ki ister istemez yıpratıyor. Bu durum zaman zaman lige de yansıdı. Ama her şeye rağmen çok güzel tecrübeler edindiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'ÖNEMLİ DERSLER ÇIKARDIK'

Önceki sezon gibi ikinci yarıda iyi bir performans ortaya koyduklarını belirten Kaptan, "Mağlup olmak güzel değil ama bunların analizini yaptığında iyi dersler çıkartıyorsun. Biz de teknik ekiple ve hocamızla birlikte bu analizi yaparak önemli katkılar elde ettiğimizi düşünüyoruz. İnşallah bunun artılarını sezonun ikinci devresinde lige yansıtacağız. Bu tecrübeyi ikinci yarıya aktarabilirsek yine geçen sezonun ikinci devresi gibi iyi bir sezon geçiririz diye umuyorum. Hedefimiz tabi ki tekrar Avrupa Kupalarına gidebilmek. Bunun için her gün çalışıyoruz. İnşallah bu hedefi yakalarız" ifadelerini kullandı.

'İLK 5'İ ZORLAMAK İSTİYORUZ'

Bu sezon ligi üst sıralarda bitirerek yeniden Avrupa Ligi'ne katılmak istediklerini belirten kaptan Çamdalı, "24 puanla 7.sıradayız. Geçen sene ikinci devre 40 puan yakalamıştık. Bunun ne kadar zor olduğunu sezonun ilk yarısını lider olarak tamamlayan Medipol Başakşehir'in topladığı puana bakıldığında herkes görebilir. Kaldı ki çok inanılmaz bir sezon geçiriyorlar. Buna bakıldığında geçen sezon neleri başardığımız ortaya net bir şekilde çıkar. 40 puana yakın olur mu? bilmiyorum. Ama inşallah 30 puanların üzerine çıkıp tekrar ilk 5'i zorlamak ve Avrupa Kupalarına gitmek istiyoruz. Bunun hem şehir, hem kulüp olarak önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sene yaşadığımız tecrübeyi cebimize koyduk. Hedefimiz bunun üzerine koyarak yine Avrupa'da sahne almak. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur" şeklinde görüş belirtti. 

'TARAFTAR DESTEĞE DEVAM ETSİN'

Ali Çamdalı, Konyaspor taraftarının her zaman kendilerini yalnız bırakmamasını isteyerek, "İster istemez taraftarlarımızda bir kırgınlık var gibi. Bunu tribünlerin dolmaması hissettiriyor. Tabi ki hava şartları da buna zaman zaman engel oldu. Ama tribünlerin dolması sadece skor endeksli olmasın. Biz de Avrupa Ligi'nde iyi işler yapmak isteriz. Bu dışarıdan görüldüğü gibi kolay bir iş değil. Orası gerçekten çok farklı bir arena. Daha iyi organize olan takımlar var. Bunlarla baş etmeye çalıştık. Taraftarlarımız alınan sonuçlardan dolayı üzülmüşlerdir. Ben öyle hissediyorum. Ama ikinci devre onlara daha fazla ihtiyacımız var. Geçen seneki puan sayısını yakalamak kolay olmasa da ona yakın puan toplamak için taraftarlarımızın desteğine ve bizi yalnız bırakmamasına ihtiyacımız var" diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim