TFF Süper Lig’in 12. Haftasında temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor evinde Beşiktaş’ı ağırlayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak ve hakem Fırat Aydınus tarafından yönetilecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Aleks Taşcıoğlu ve Süleyman Özay yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Turgut Doman olacak.

Karşılaşmanın VAR hakemi görevinde ise Serkan Tokat yer alacak.

KARTAL ŞANS OLARAK GÖRÜYOR

Son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla zirveden bir hayli uzaklaşan ve alt sıralara doğru yolculuğunu sürdüren İttifak Holding Konyaspor, bugün oynanacak Beşiktaş maçını şans olarak görüyor. Beşiktaş’ı yenerek taraftarına kendini affettirmek isteyen Anadolu Kartalı, kaybettiği özgüveni bu maçla yeniden kazanma amacında olacak.

Konyaspor karşılaşma öncesi 3 galibiyet 4 beraberlik ve 4 yenilgi ile 13 puanla 12. Sırada bulunuyor.

KAPTANLAR YOK

İttifak Holding Konyaspor’du bugün oynanacak kritik Beşiktaş maçı öncesi Ali Turan şoku yaşanıyor. Deneyimli savunma oyuncusu önceki gün yapılan antrenmanda sakatlandı. Beşiktaş maçında forma giyemeyecek olan Ali Turan’ın yanı sıra geçtiğimiz günlerde burnuna aldığı darbe ile operasyon geçiren Ali Çamdalı bu maçta kadroda yer almayacak.
Aykut Kocaman’ın Sivasspor maçında olduğu gibi Diagne – Marin Anicic stoper tandemi ile maça çıkması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ SERİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Ligde 11 karşılaşmada 5 galibiyet, üçer beraberlik ve yenilgiyle 18 puan toplayan Beşiktaş, averajla 8. sırada bulunuyor. Sezona kötü başlayan Beşiktaş, son 5 maçta çıkışa geçerek zirve mücadelesine ortak oldu. Ligin ilk 6 maçında sadece bir kez kazanabilen siyah-beyazlı takım, ardından çıktığı 5 müsabakada ise 4 galibiyet ve bir beraberlikle 13 puan topladı. Ligin ilk 3 dış saha maçında rakiplerine mağlup olan Beşiktaş, son 2 karşılaşmada birer galibiyet ve beraberlikle 4 puan aldı. Evinden uzaktaki karşılaşmalarda Demir Grup Sivasspor, Gaziantep FK ve Trabzonspor'a yenilen siyah-beyazlı takım, ardından oynadığı deplasman maçlarında MKE Ankaragücü ile 0-0 berabere kalıp, Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti.

EKSİKLER DORUKHAN VE DOUGLAS

Beşiktaş'ta Dorukhan Toköz ve Douglas Santos'un sakatlıkları sürüyor. Bu iki oyuncu, bugünkü karşılaşmada da forma giyemeyecek. ABD Milli Takımı'ndan geç dönen Tyler Boyd ise takıma dahil olacak. Siyah-beyazlı takımda üçer sarı kartı bulunan Victor Ruiz ile Necip Uysal, ceza sınırında bulunuyor. Bu iki oyuncu bugünkü karşılaşmada da kart görürse 13. haftadaki İstikbal Mobilya Kayserispor maçında cezalı duruma düşecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim