Yeşil beyazlı temsilcimiz Atiker Konyaspor’da kale gole kapandı. Son maçlarda iyi savunma yapması ile dikkat çeken Anadolu Kartalı, oynadığı son 4 müsabakada sadece 1 gol yedi. Bu istatistiğini ligin önceki haftalarına da yayan Konya ekibi, ligde en az gol yiyen 3.takım oldu. Atiker Konyaspor’un az gol yemesinde Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın kompakt oyun sistemi ve savunma oyuncuları ile kaleci Serkan Kırıntılı’nın yükselen performansı etkisini gösteriyor.

SON 4 MAÇTA 1 GOL YEDİ

Atiker Konyaspor, Süper Lig’de oynadığı son maçlarda kalesini gole kapattı. Aykut Kocaman’ın gelişinden sonra sadece 1 kez yenilen yeşil beyazlı takım, iç sahada oynadığı Kasımpaşa maçından sonra sırası ile Akhisarspor, Erzurumspor, Antalyaspor ve Bursaspor ile karşı karşıya eldi. Bu maçlardan ikisini kazanan temsilcimiz, sadece 2-1 galip geldiği Erzurumspor mücadelesinde 1 gol yedi. Konyaspor, Aykut Kocaman önderliğinde sadece Trabzonspor’a deplasmanda 3-0 mağlup olmuştu. 

SAVUNMANIN PERFORMANSI ALKIŞ ALIYOR

Anadolu Kartalı Atiker Konyaspor’da Aykut Kocaman’ın savunma kurgusu takımın az gol yemesinde etkili oluyor. Kompakt bir oyun anlayışı ortaya koyan yeşil beyazlı takımda savunma oyuncularının da etkili performansı beğeni topluyor. Ligin ikinci yarısından önce sol bek Leonard Zuta ile anlaşan Kartal, bu oyuncunun meyvelerini almaya başladı. Zuta’nın, takıma yeni katılmasına rağmen uyum sorunu yaşamaması dikkat çekti. Öte yandan Skubic ve sakatlıktan dönen Petar Filipovic’in eski günlerine dönmesi de camiayı sevindirdi. 

SERKAN GÜVEN VERİYOR

Konyaspor’un en önemli isimlerinden bir tanesi de kaleci Serkan Kırıntılı. Tecrübeli kaleci performansının yanı sıra özgüveni ile de takım arkadaşlarına güven veriyor. Özellikle son oynanan Bursaspor maçında yaptığı kurtarışlar ile takımının 1 puan almasında önemli bir pay sahibi olan Serkan, bir de penaltı atışı kurtararak yıldızlaştı. Konyasporlu kaleci bu sezon Süper Lig’deki bütün maçlarda forma giydi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim