Spor Toto Kadınlar TürkiyeKupası B Grubu’nda yer alan takımların antrenör ve oyuncularının yanı sıraGençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Suat Gücüyener, Konya Basketbol İlTemsilcisi Yardımcısı Faysal Aydemir ve TBF Ligler Geliştirme KoordinatörüYusuf Erboy’un da katıldığı basın toplantısı Konya Rixos Otel’de yapıldı.

Toplantınınaçılış konuşmasını yapan TBF Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy,oyuncu, antrenör, yönetici ve basın mensuplarına hoş geldiniz diyerek sözlerinebaşlarken, “Yarın başlayacak olan Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Eleme GrubuKonya’da kadınlar kategorisinde gerçekleştirilecek en üst düzey organizasyonolacak. Konyalı basketbolseverlerin bu turnuvaya ilgi göstereceğini umuyortakımlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

GençlikHizmetleri Spor Şube Müdürü Suat Gücüyener, böyle üst düzey bir turnuvanınillerine verilmesinde desteği bulunan TBF yetkililerine teşekkür ederken,“İlimizde uzun zamandır kadın basketbolu üst düzeyde oynanmıyor. Bu turnuva ileKonya’daki kulüplerimizin ve kamuoyunun ilgisini çekmeyi başararak kadıntakımlarımızın var olacağına inanıyorum. Biz de bu konu da müdürlük olarakkulüplerimize elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Konyalıbasketbolseverleri salona gelerek bu güzel maçları izlemeye davet ediyorum vetüm ekiplere önce sağlık sonra da başarılar diliyorum”şeklinde konuştu.

 Konya Basketbol İl Temsilcisi YardımcısıFaysal Aydemir ise “İl temsilcimiz Alper Arıkoğlu, İstanbul’da bir toplantıdaolduğu için basın toplantımıza katılamadı. Sizlere kendisinin selamlarınıiletiyorum. Böyle bir turnuvanın ilimizde düzenlenmesinden dolayı çok mutluyuz.Umarım konuklarımız da Konya’dan mutlu ayrılılar. Konya’daki ve diğer illerdekitüm takımlarımıza başarılar dilerken hayırlı bir sezon geçirmelerini temenniediyorum”dedi.
Canik Belediyesi BaşantrenörüMurat Alkaş:Daha önceki yıllarda altyapılardaçalışırken Konya’da 2 kez şampiyonalara katılmıştım ve çok keyif almıştım.Tekrar burada olmaktan mutluyum ve ilk kez bir kadın takımı ile ilk resmimaçıma çıkacağım. Bu da benim için ayrı bir keyif olacak. Biz ligin yenitakımıyız ve buradan sekizli final vizesi alarak Samsun’a dönmek istiyoruz.Herkese başarılar diliyorum. Beşiktaş Başantrenörü Mehmet Can:Herkesin bildiğigibi kulübümüzün içinde bulduğu sıkıntıdan ötürü lige geç katılma kararı aldık.Ben mümkün olduğu kadar bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum. Yaşortalamamız 19.2. Kadromuza 2 oyuncu daha takviye edeceğiz ve sezon boyuncagençlere şans vereceğiz. Biz, Beşiktaşız ve çıkıp en iyisini yapmayaçalışacağız.

Diğer takımlara da başarılar diliyorum. Samsun Basketbol BaşantrenörüZafer Kalaycıoğlu:Atatürk’ün şehri Samsun’dan doğup büyüdüğüm Mevlana’nın şehriKonya’ya gelmekten dolayı çok mutluyuz. Ligde Beşiktaş ile birlikte kadrosunuen geç belirleyen iki ekipten biriyiz. Amacımız burada iyi ekiplere karşıelimizden gelen en iyi mücadeleyi vermek. Tüm takımlara başarılar diliyorum.Kayseri KASKİ Takım Menajeri İbrahim İbar: Bize ev sahipliği yapan Konya’ya veburadaki yetkililere teşekkür ediyorum. Takımımız şu anda antrenmanda olduğuiçin antrenör ve oyuncumuzu temsilen toplantıya ben katılıyorum.


Editör: TE Bilişim