Haber: Hasan Yıldırım

Çocukken size 'Ne iş yapmak istiyorsunuz' denildiğinde, çoğumuz kararsızlıktan aklımıza ilk gelen şeyi söyleriz. Bu bazen polis olur, bazen gazeteci ve bazen de futbolcu. Peki, bu çocukların kaç tanesi ilerleyen süreçte söylediği mesleğe erişebildi dersiniz? Bu rakama erişmek oldukça güç… Ama biz en az bunun kadar ilginç bir hikâye biliyoruz

Çocukken öğretmeninin 'Büyüyünce ne olmak istersin' sorusu karşısında sanki aklından birçok şey geçiren Hayri Süle, ilerleyen süreçte bunların neredeyse tamamına erişmiş durumda. İşte bu, Kadınhanı'nın joker hikâyesi... Hayri Süle, 1986 Kadınhanı doğumlu. İlk ve orta derece ne çeşit okul varsa tümünü Kadınhanı'nda bitirmiş. Tam bir memleket sevdalısı… İlk olarak Kadınhanı Belediyesi'ndeki basın işleri ile tanıdık Hayri Süle'yi. Daha sonra Kadınhanı Belediyespor kulübünün hentbol branşında kafile başkanı olduğunu gözledik. Fakat gelinen son nokta bizi de şoke etti. Hayri Süle'yi en son bulduğumuzda, Saiteli Kadınhanı Belediyespor'un kalesini korumaktaydı. Biz de o an anladık ki Hayri Süle; öğretmeninin 'Büyünce ne olacaksın' sorusunda aklından geçirdiği ne varsa yapmaya karar vermiş. E… Bu da onu Kadınhanı'nın jokeri haline getirmiş tabi.

2009'DA BASIN DANIŞMANI OLDU

Kadınhanı'nda doğup büyüyen Hayri Süle, bir zaman sonra girişimci kişiliği ile dikkat çekti. Bu özelliği 2009 yılında kendisine Kadınhanı Belediyesi'ndeki işinin kapılarını araladı. Basın Danışmanı olarak işe başlayan Süle, burada 16 yaşında başladığı futboldan da bir türlü kopamadı. Belediye işlerinden arda kalan zamanlarda diğer branşlardaki takımların kafile başkanlığını da üstlenmeye başladı.

TAM BİR JOKER OLDU

Kadınhanı Belediyesi'nde göreve başladıktan sonra başarılı performansı ile kısa sürede herkesin beğenisini ve takdirini toplayan Hayri Süle, sonraki süreçte genç sporculara da elinden geldiğince yardımcı olmaya başladı. Süle, Okullararası hentbol müsabakalarında ilçeden gelen takımın da kafile başkanı olarak görev almaya başladı.

TEK TAKIMI KADINHANI

16 yaşında iken Kadınhanı Belediyespor'a başlayan Hayri Süle, sonrasında 2 yıllık bir ara verdi. 2005 yılında tekrar takıma katılan Süle, 2006 yılında bu kez askerlik nedeniyle tekrardan bıraktı. Artık uzun soluklu bir kariyere başlamaya gerek olduğunu düşünen jokerimiz, 2007 tarihi ile birlikte 2009, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında da forma giydi. Hayri Süle, bu sezon başında yeniden Saiteli Kadınhanı Belediyespor ile futbola geri döndü. 

TAKIMIN KALESİNİ KORUYOR

Kadınhanı Belediyesi'nde Basın Danışmanı olarak görev yapan Kadınhanı doğumlu Hayri Süle, bu sezon Saiteli Kadınhanı Belediyespor'a geri döndü. Takımın kalesini koruyan Süle, şu ana kadar başarılı da bir grafik çizdi.

Editör: TE Bilişim